Folosirea telefonului mobil – puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile!

Ieri, 7 octombrie a.c., începând cu ora 12.00, la sediul Serviciului Rutier Constanța a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate noile modificări legislative prevăzute de Codul Rutier.

În acest context, șeful Serviciului Rutier Constanța, comisar-șef de poliție Ciprian Sobaru a prezentat modificările și completările OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Astfel, ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate în mişcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, se sancționează cu 4-5 puncte amendă și se aplică sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

În timpul conferinței de presă, prin aplicația Skype, jurnaliștilor le-au fost transmise imagini live cu polițiștii rutieri în timpul desfășurării unei acțiuni, în municipiul Constanța, pe linia combaterii și informării conducătorilor auto care încalcă normele legislative.

Totodată, șeful Biroului de Anliză și Prevenire a Criminalității, comisar de poliție Cătălina Popa, a transmis sfaturi preventive în ceea ce privește comportamentul pe care ar trebui să-l respecte fiecare participant la trafic.

În primele 9 luni ale anului 2019, în județul Constanța s-au produs 50 de accidente rutiere grave în care și-au pierdut viața 55 de persoane.

Totodată, pe fondul altor preocupări de natură a distrage atenția conducătorilor auto, în aceeași perioadă s-au produs 12 accidente rutiere mortale (cu unul mai multe față de aceeași perioadă a anului 2018), în urma cărora 12 persoane și-au pierdut viața.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*