19 aprilie 2024

Duminică are loc Crosul Mării Negre!

Peste 1000 de participanți sunt înscriși la Crosul Mării Negre, a patra ediție. Cuvintele cheie sunt surprize și premii din partea partenerilor evenimentului.

Evenimentul se va desfășura pe 27 octombrie, începând cu ora 10.00, pe plaja Modern.  Crosul Mării Negre păstrează latura nobilă: participanții vor alerga pentru o Mare Neagră mai curată, #fărădeșeuridinplastic. Cursa nu este contra cronometru, fiecare participant putând face acest lucru individual. De asemenea, participanții vor putea alege distanța pe care vor alerga, la fel ca și în anii anteriori.

  1. Plaja Modern – Casa Căsătoriilor și retur – Sector de cros dedicat doar elevilor de grădiniță și clasele 0-I
  2. Plaja Modern – Plaja Universitate (Zoom Beach) și retur – distanța scurtă – 4 km
  3. Plaja Modern – Plaja Reyna și retur – distanța lungă – 7 km

Nu există taxă de participare și nici limită de vârstă. Partenerii evenimentului vor asigura premii pentru toti participanții

Participanții vor avea două provocări: Prima dintre ele va fi aceea de a purta un element vestimentar sau un accesoriu care să fie caracteristic viețuitoarelor marine. A doua provocare va fi de a arunca la coș un deșeu întâlnit pe traseul lor. Momentul de încălzire va fi asigurat de 2 traineri de la WorldClass Romania. Vor exista colțuri de relaxare  și colțuri interactive, unde participanții vor putea câștiga diferite premii de la partenerii evenimentului .

Având în vedere faptul că evenimentul se va desfășura pe plajă, există un set de reguli care trebuie respectate:

  • Se interzice aruncarea deșeurilor de orice fel pe plajă sau în apa mării;
  • Se interzice accesul persoanelor însoțite de animale în spațiul plajei;
  • Se interzice accesul și staționarea autovehiculelor pe plajă.

Nerespectarea acestor prevederi poate duce la aplicarea de sancțiuni conform legilor în vigoare.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului MARLITER – ”Îmbunătățirea accesului public la datele de monitorizare privind deșeurile marine în vederea reducerii poluării marine în bazinul Mării Negre”, BSB-138, finanțat prin Programul Operațional Black Sea Basin 2014-2020.