A început asfaltarea drumului Limanu-Hagieni!

De astazi, 4 noiembrie 2019, in comuna Limanu au fost demarate noi lucrari pentru reconstructia drumului comunal Limanu-Hagieni. Lucrarile de asfaltare se doresc a fi finalizate intr-un termen record, pana la jumatatea lunii decembrie.

Pentru comunitatea noastra, acest drum este esential! Din cauza infrastructurii degradate, satul Hagieni era izolat, iar locuitorii aveau o reala problema sa se deplaseze chiar si pe o distanta de cativa kilometri. Odata finalizat acest obiectiv, oamenii vor avea acces mai usor in localitate si traficul se va desfasura in conditii de siguranta. A fost unul dintre cele mai dificile proiecte pe care le-am realizat. Si aceasta deoarece ne-am lovit de proceduri greoaie la eliberarea  avizelor necesare deschiderii santierului. Au fost etape care au presupus termene extinse si proceduri anevoioase, chiar daca noi aveam bugetul pregatit. Incercam sa recuperam timp si ne dorim sa finalizam acest obiectiv extrem de important intr-un interval destul de comprimat, astfel incat locuitorii din Hagieni sa aiba un drum nou inainte de Craciun. Depinde insa de conditiile meteorologice, daca ne vor permite sa respectam termenul pe care l-am propus”, declara Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Valoarea totala a proiectului este de 2 481 795 lei fara TVA, aceasta investitie facând parte din Strategia de Dezvoltare a Comunei Limanu.  Lungimea totala a drumului comunal Limanu-Hagieni este de 4 kilometri.

1 Comment

  1. Măsura în sine este pozitivă!
    Problema este că în interiorul localității Hagieni, drumurile sunt din pământ, iar la o ploaie puțin mai intensă se transformă în noroi, transformându-i pe locuitori în pedeștri, deoarece autoturismele obișnuite nu pot răzbate până la drumul principal.
    Soluția completă ar fi fost asfaltarea drumului dintre Limanu și Hagieni, concomitent cu pietruirea drumurilor din Hagieni!
    De asemenea, asfaltarea drumului trebuie să fie însoțită de emiterea unei HCL care să interzică accesul utilajelor agricole pe acest drum, pentru că altfel, acesta se va degrada rapid!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*