26 aprilie 2024

De astăzi, cetățenii vor putea reclama funcționarea deficitară a iluminatului public din Mangalia la … sediul GOLDTERM!

Începând de astăzi, iluminatul public din Mangalia a trecut, cu unanimitatea de voturi ale consilierilor locali, în subordinea GOLDTERM, firmă ce se ocupă de furnizarea agentului termic. Potrivit viceprimarului Mangaliei, Dragoș Angelescu, iluminatul a aparținut până azi ENEL-ului, dar reparațiile în cazul avariilor erau efectuate de municipalitate. Potrivit acestuia, documentația de preluare a iluminatului public local este considerată completă, iar în următoarele două sau trei săptămâni va avea loc semnarea contractului dintre ENEL și primărie. Întreținerea iluminatului va fi realizată de GOLDTERM, societatea urmând să angajeze doi electricieni autorizați.

În cadrul ședinței de consiliu au mai fost votate, printre altele, execuția bugetului de venituri și chetuieli pentru semestrul al III-lea, ajutoare financiare pentru preșcolarii și elevii domiciliați în zonele Herghelie, IAS Fuviileg, Zootehnie și Barieră, decontarea cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice și personalului auxiliar din învățământul preuniversitar de stat, reglementarea condițiilor de acordare a tichetelor sociale de medicamente persoanelor defavorizate etc.

Reprezentanții administrației locale au promis, totodată, că bursele elevilor din Mangalia vor fi alocate … săptămâna viitoare!