27 aprilie 2024

Consilierii locali au aprobat decontul navetei cadrelor didactice, precum și ajutoare pentru copiii din zonele defavorizate ale Mangaliei

În așteptarea achitării restanțelor la bursele elevilor din școlile Mangaliei pe anul trecut, aleșii locali au aprobat, în cea mai recentă ședință de consiliu, decontul cheltuielilor pentru naveta cadrelor didactice și personalului auxiliar din învățământ. Potrivit proiectului aprobat în unanimitate de consilieri, decontarea se va face atât pe mijloacele de transport în comun, cât și în limita a 7,5 litri de benzină/100 km parcurși. Unitățile de învățământ au trimis situațiile profesorilor navetiști la începutul lunii octombrie. Numărul total al acestora se apropie de 90.

Totodată, aleșii urbei au mai aprobat, în cadrul aceleiași ședințe, ajutoare financiare preșcolarilor și școlarilor din zonele sărace ale Mangaliei: IAS Fruviileg, Herghelie, Barieră și Zootehnie. Pentru cei 20 de copii înscriși la Grădinița Neptun a fost aprobată o normă de hrană, zilnică, de 10 lei pentru fiecare copil, în timp ce, pentru cei 125 de elevi ce fac naveta la unitățile școlare din Mangalia au fost aprobat decontul transportului dus-întors, adică 8 lei/zi.