28 martie 2024

Elevii Liceului Teoretic „Callatis” au participat la „Cea mai mare lecţie despre Drepturile Copilului”

În săptămâna 17-22 noiembrie 2019, elevii şi cadrele didactice Liceului Teoretic „Callatis” au răspuns la invitaţia lansată de UNICEF şi au participat la campania „Cea mai mare lecţie pe tema drepturile copilului”.

Campania a avut ca obiective: inițierea elevilor în înțelegerea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, a legăturii dintre Convenție și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă; discutarea unei lumi în care toate drepturile copiilor sunt respectate; reafirmarea drepturilor celor mici și organizarea de acțiuni cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului 20 noiembrie, la împlinirea a 30 de ani de la semnarea Convenţiei, tratatul cel mai ratificat de la nivel internațional.

Au participat la campanie 450 de elevi din ciclul primar şi gimnazial, sub îndrumarea cadrelor didactice Georgeta Lungu, Ana Ivan, Maria Neculăeş, Mirela Bibicu, Anca Dincă, Dorina Vlăduţ, Ana Maria Bărbulescu, Rodica Codău,  Marcela Negrilă, Cristina Boncu,  Melania Chelaru, Corina Graure, Cristina Angheluţă, Carmen Andrei, Ramona Buzea, Simona Gherfi, Giurcă, Gabriela Popa, Ghiulnar Bechir, director adjunct.

Campania a fost coordonată de profesorul consilier şcolar Silvia Carmen Andrei  şi de directorul liceului, profesor Corina Iuliana Mihalache.

Campania s-a finalizat cu un spectacol de baloane în curtea interioară a şcolii precum şi cu dorinţa de implicare civică în comunitate.

,,Copiii lumii au preluat puterea şi au colorat lumea în albastru în semn de susţinere a drepturilor copilului!”