25 aprilie 2024

La doar 31 de ani, Dumitru Paris, candidatul USR, vrea să câștige Primăria Mangalia

Deputatul Stelian Ion si candidatul USR, Dumitru Paris

USR Mangalia este prima formațiune, la nivel local – cu excepția, evident, a PNL-ului – care își anunță candidatul la fotoliul de primar. Acesta este Dumitru Paris, are 31 de ani, este navigator de meserie (a absolvit Academia Mircea cel Bătrân din Constanța) și, în prezent, este angajat al Serviciului Taxe și Impozite Constanța. Spune că a ales această din urmă meserie, întrucât „mai bine mai devreme decât mai târziu”, și-a dat seama că nu este făcut să își ducă viața pe puntea vaporului. Însă, mai spune candidatul USR la Primăria Mangalia, cei doi ani de muncă în administrație constituie o experiență foarte bună în relațiile cu cetățeanul.

La lansarea ce a avut loc la sediul formațiunii politice, alături de Dumitru Paris s-au aflat președintele USR Mangalia Semiran Abdurefi, Stelian Ion, deputat USR, Remus Negoi, președintele USR, filiala Constanța.

În cadrul conferinței de presă premergătoare lansării candidaturii, Dumitru Paris a declarat că are schițat programul pe care îl va propune, în lunile următoare, locuitorilor Mangaliei. Printre direcțiile pe care USR le dorește implementate la nivel local se numără atragerea de investitori – cei din localitate vor fi sprijiniți cu celeritate de către autoritatea publică locală, dar vor exista și facilități pentru agenții economici din țară și din străinătate, implicit aceste măsuri urmând să genereze locuri de muncă pentru locuitorii urbei.

Turismul local, la pachet cu masuri de îmbunătățire a infrastructurii și cu crearea de evenimente cultural artistice, constituie un punct important al platformei program, propusă cetățenilor Mangaliei. În cadrul conferinței de presă, Dumitru Paris a declarat că Mangalia și cele șase stațiuni ale sale au uitat, pur și simplu, cum este să beneficiezi de evenimente care să aducă zecile de mii de turiști cu care era obișnuit sudul litoralul, pe timpul sezonului estival.

„Turistul vine la mare fie cu trenul, fie cu mașina personală. În primul caz, el se lovește de un transport public comun deficitar, ineficient și poluator, axat numai pe operatori privați, ce nu au investit în mijloacele de transport de foarte mulți ani. Asta în timp ce, alte primării din țară, au reușit să acceseze fonduri europene pentru un transport public ecologic. În cel de-al doilea caz, turistul vine cu mașina personală. În stațiuni, locurile de parcare sunt extrem de puține, centura Mangaliei, deși putea fi terminată de mult, a rămas la stadiul de proiect, pentru că actuala administrație nu a considerat că este importantă. Nu poți face un turism modern punând povara numai pe investitorii privați. Trebuie să asiguri tu, primărie, infrastructura necesară, dar și evenimente de anvergură, cum este, de exemplu, în nord, NeverSea sau cum ați avut și aici, în sudul litoralului manifestări artistice, stopate fără niciun fel de argument”, a arătat Dumitru Paris.

Refacerea plămânului verde al Mangaliei, Pădurea Comorova, ciuntită fără milă în ultimii ani, o termoficare eficientă, care să reducă costul gigacaloriei, precum și o lege clară și eficientă cu privire la plajele litoralului românesc, sunt alte câteva subiecte abordate în cadrul conferinței de presă de la Mangalia.

Dumitru Paris a fost caracterizat, de cei trei colegi ai săi prezenți la tribună, drept un profesionist, care, în ciuda tinereții, are maturitatea și cunoștințele necesare pentru a prelua fotoliul de primar al Mangaliei. Deputatul Stelian Ion a mai adăugat faptul că, după trecerea primilor doi pași ai schimbării propuse de USR (rezultatele foarte bune la europerlamentare și prezența onorabilă la prezidențiale), urmează alți doi pași, de o importanță covârșitoare pentru viitorul României: alegerile locale și cele parlamentare, ambele cu o miză substanțial mai mare decât primele.