18 aprilie 2024

Primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan continuă reabilitarea iluminatului public și racordarea la rețeaua de gaze

Primarul comunei Pecineaga are, în această perioadă, o agendă foarte încărcată, fiind concentrat pe finanțarea unor proiecte de interes local. Unul dintre acestea vizează asfaltarea unor drumuri pe o suprafață de 16 km, în cartierul Vrabia din comuna Pecineaga, precum și în satul Vânători. Valoarea investiției se ridică la 25 milioane lei. Un alt proiect are în vedere continuarea programului de reabilitare a iluminatului public. Astfel, becurile de pe stâlpii de iluminat au fost înlocuiți, parțial, cu LED-uri, astfel că se dorește ca această investiție începută iarna trecută să fie extinsă în toată comuna. Investiția are o valoare de 330.000 lei. Nu în ultimul rând, se lucrează la racordarea comunei la rețeaua de gaze naturale, proiect în valoare de peste 6 milioane de lei.

Potrivit edilului Niculae Stan, ”Toate aceste proiecte, de care avem mare nevoie, sunt susținute din fonduri guvernamentale. Sperăm ca schimbarea Guvernului să nu influențeze obținerea banilor, astfel să le putem aduce la îndeplinire. Sper, astfel, să semnez, conform calendarului stabilit, aceste trei contracte, pentru ca lucrările să poată fi începute în scurtă vreme, în funcție atât de fonduri, cât și de vremea de afară”.

Primarul comunei Pecineaga ne-a mai declarat că prin FLAG Mangalia se va derula un alt proiect de interes local. Este vorba despre amenajarea unei piețe agro-alimentare și de pește, situată între sediul Poliției Naționale și geamie.

Edilul Niculae Stan își mai dorește să înceapă construcția noului dispensar, proiect pentru care a fost depusă documentația, urmând să semneze contractul. ”Noua unitate sanitară va include trei cabinete de stomatologie, cabinete pentru medicii de familie, o cameră de gardă și o farmacie”, a precizat primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan.

Având în vedere sezonul rece, cât și numeroasele lucrări ce se vor executa pe raza comunei, Primăria Pecineaga va achiziționa, zilele acestea, un buldo-excavator ce va fi folosit la deszăpezire, dar nu numai.