19 aprilie 2024

„GALA VOLUNTARILOR, CONSTANȚA,  2019 „VOLUNTAR PE VAL” SAU „LUNGUL DRUM AL ZILEI CĂTRE NOAPTE ” ȘI … RETUR

dav

de prof. Emil-Corneliu Ninu

O muncă uriașă, depusă de o lume, lume și iar lume! De la cei mici (4 ani) până la veșnica tinerețe a seniorilor de peste 80 de ani! Așa a fost să (ne) fie dat, nouă, românilor, acest efort colectiv, pe care, inspirat, o elevă de la Colegiul „George Călinescu”, îl argumenta astfel: „De ce să devenim voluntari? O dată pentru că trebuie să lăsăm ceva în urma noastră și, a doua oară, pentru că noi se dăm viață speranței de a schimba lumea aceasta, care nu-i perfectă!”

Subfiliala Mangalia a Asociației Naționale CULTUL ERILOR „Regina Maria”și-a desemnat și ea câțiva dintre „voluntarii” săi, neputând să-i aducă pe toți pe scenă.

Secțiunile la care s‑au înscris au fost foarte variate și ele pot fi vizualizate în tabelul anexat.

Ca și în alți ani, sala a fost plină, din ce în ce mai mulți și tot mai mulți voluntari, astfel că ei pot aminti de cuvintele lui Ștefan cel Mare, care, înaintea unei mari și dramatice bătălii, avea să exclame, îmbărbătându-și oștenii: „Veniți feciori ai Moldovei! De nu s-ar mai sfârși numărul vostru!…”

Ștafeta generațiilor este purtată, cu succes, de la cei vârstnici la cei preșcolari, școlari și elevi, dornici să contribuie și ei cu ceva la mult-așteptatele  schimbări.

Și credem că această ștafetă este pe mâini bune!

FELICITĂRI  TUTUROR VOLUNTARILOR ȘI CALDE MULȚUMIRI SPONSORILOR ȘI ORGANIZATORILOR ACESTOR EDIȚII DE POMINĂ!”