18 aprilie 2024

„Fii o VOCE pentru Marea Neagră!”

 

ONG Mare Nostrum are plăcerea de a vă invita pe 8 şi 9 ianuarie la evenimentul  Fii o voce pentru Marea Neagră, ce va avea loc la Hotel Ibis Constanţa.

Scopul evenimentului este de a instrui cadrele didactice şi voluntarii asupra modului în care pot acţiona pentru conservarea ecosistemului Mării Negre, folosind metode concrete. Cei peste 25 de participanţi vor fi instruiţi de reprezentanţii ONG Mare Nostrum prin metode informale şi li se va prezenta raportul organizaţiei de monitorizare a deşeurilor de pe litoralul românesc.

Ne-am gândit să abordăm puţin altfel problema deşeurilor marine şi a modului în care se pot implica cetăţenii. Vor fi metode informale, care îi vor ajuta pe toţi participanţii să înţeleagă mai bine gravitatea situaţiei şi modul în care pot acţiona pentru a conserva ecosistemul marin”, spune Angelica Paiu, coordonator proiect MARLITER.

Participanţii vor afla informaţii despre managementul deşeurilor marine şi secretul celor 3R: Reduce, Reuse, Recycle, precum şi detalii despre ce înseamnă un “schimbă-lume”, concept promovat de ONG Mare Nostrum în toate proiectele şi activităţile.

Workshop-ul este organizat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea accesului public la datele de monitorizare privind deșeurile marine în vederea reducerii poluării marine în bazinul Mării Negre, finanțat prin Programul Operațional Black Sea Basin 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este de a promova o integrare transfrontalieră mai puternică a informațiilor, cunoștințelor și expertizei în domeniul monitorizării mediului și a problemelor deșeurilor marine în bazinul Mării Negre.