23 aprilie 2024

Infracțiuni rutiere pe bandă rulantă, depistate într-o acțiune de amploare a Poliției constănțene

În cursul nopții trecute, în intervalul orar 22.00 – 06.00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști ai secțiilor de poliție rurală, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor cu violență și respectării normelor rutiere, în județul Constanța.
În urma controalelor, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, fiind reținute 4 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
Au fost legitimate peste 500 de persoane și controlate aproximativ 340 de autovehicule. Totodată, polițiștii au verificat 32 de societăți comerciale și au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 29 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 4 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiști este de 25.670 de lei.

În sudul litoralului, în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au depistat un bărbat, de 37 de ani, în timp ce a condus un autoturism, pe DJ 391 B, în apropierea intersecției cu DN 39, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 00:30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, pe raza localității Costinești, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul în cauză a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Tot la Costinești, polițiștii au depistat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Tineretului din stațiune, având aplicate plăcuțe cu numere provizorii de circulație expirate.