19 martie 2024

470 kg de calcan, fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră în P.T.F. Vama Veche

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au descoperit și confiscat aproximativ 470 kg de pește din specia calcan, pentru care un cetățean turc nu a putut prezenta toate documentele necesare pentru transport.

În data de 15.01.2020, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de ieșire din ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta România – Turcia.
Totodată, au efectuat controlul amănunțit asupra autocarului, descoperind într-un compartiment separat de cel al bagajelor, 12 saci din rafie ce conțineau cantitatea totală de 468 kg de pește din specia calcan, în stare proaspătă, ce aparținea unui cetățean turc, în vârstă de 51 de ani.
La cercetări, cetăţeanul turc a declarat că a pescuit legal peștele din Marea Neagră și urma să-l vândă unei societatăţi comerciale din Bulgaria, fără a deține toate documentele necesare de transport.
Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.
De asemenea, societatea transportatoare a fost sancționată cu suma de 6.000 de lei pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.