Din cauza numărului mare de viroze, vizitarea pacienţilor Spitalului Judeţean Constanţa este limitată!

 

Ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii, înregistrate în ultima perioadă la nivel național, dar și local, cât și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei Constanța” aduce la cunoștință următoarele:
– limitarea accesului vizitatorilor în toate secțiile SCJU, începând cu data de 27.01.2020.
Astfel, în timpul programului de vizită este permis accesul unei singure persoane/pacient. Durata vizitei nu trebuie să depășească 10 minute.
Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit de către conducerea SCJU și se regăsește la intrarea în fiecare secție.
– persoanele cu viroze/infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților;
– accesul copiilor la vizite nu este recomandat;
– respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori, cât și pentru personalul medical.
Conducerea spitalului roagă pacienții și vizitatorii să înțeleagă situația și să respecte noile reguli. Scopul acestora este de a limita pe cât posibil răspândirea gripei și a infecțiilor respiratorii.