26 aprilie 2024

Cele 17 milioane de lei de la Ministerul de Finanțe, folosiți pentru datoriile primăriei! Se repune în discuție și transferul liceenilor de la Colegiul Economic!

Reuniți în ședință ordinară, aleșii Mangaliei au aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al orașului, efectuarea de cheltuieli peste limita de 1/12 din bugetul pe 2019 a societății de termoficare Goldterm, precum și Planul anual cu obiective și lucrări de interes local stabilit pentru persoanele care prestează muncă în folosul comunității.

Consilierii locali au dorit să cunoască care a fost drumul banilor primiți de Mangalia de la Ministerul de Finanțe. Este vorba de 17 milioane de lei, sumă utilizată, conform declarațiilor viceprimarului Dragoș Angelescu, pentru a completa capitolele de venituri ale instituției pe care o conduce, capitole care nu au avut încasările preconizate. Banii ar fi fost deja utilizați pentru plata unor datorii ale primăriei, cu precădere către executorii judecătorești (în cazul unor procese pierdute de primărie) și datorii din zona investițiilor.

În cadrul ședinței s-a anunțat și faptul că Școala „Gala Galaction” a intrat în prefinanțare, în proiectul de construire a unui nou corp de clădire. Proiectul, în valoare de 16,3 milioane de lei, a fost declarat eligibil, cel puțin așa declară autoritățile publice locale. Aceleași autorități au repus pe tapet, la cererea consilierilor de lămurire a situației elevilor care învață în corpul de clădire de la Sens, o eventuală transferare a liceenilor de la Colegiul Economic către „Ion Bănescu”, locul lor urmând să fie luat de micuții galactieni. Reamintim că această propunere a stârnit, acum doi ani, revolta elevilor, cadrelor didactice și a părinților liceenilor de la Colegiul Economic. La vremea respectivă, reprezentanții primăriei au renunțat la proiectul de relocare a elevilor de la Colegiul Economic.