19 aprilie 2024

Permisele de conducere, valabile pe intreg teritoriul Romaniei, pana la incetarea starii de urgenta

In contextul social actual privind prioritatea prevenirii si limitarii raspandirii coronovirusului – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor aduce la cunostinta cetatenilor – solicitanti ai serviciilor de permise/examinari si inmatriculari, urmatoarele informatii de interes general:
In conformitate cu prevederile art.14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr.195 din data de 16 martie 2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, se mentine valabilitatea documentelor eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta. În acest context, documentele eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor teritoriale, respectiv: permisele de conducere, autorizatiile de circulatie provizorie precum si dovezile înlocuitoare ale certificatelor de inmatriculare si permiselor de conducere care vor expira pe perioada starii de urgenta vor fi considerate valabile pe intreg teritoriul Romaniei, pana la incetarea starii de urgenta.
Cererile de preschimbare pot fi depuse intr-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență — conform dispozitiilor art. 12 alin.(l) din Ordonanta Militara nr.3 din 24.03.2020.
Aceleasi reglementari se vor aplica si documentelor necesare operatiunilor de inmatriculare/ examinare/ preschimbare permis de conducere (ex.certificat de autenticitate, documentul emis de unitatea medicala autorizata – fisa medicala, dosar scolarizare etc.,) care vor expira pe perioada starii de urgenta.