Astăzi, ședință de consiliu: pe ordinea de zi NU figurează niciun proiect privind alocarea, cu un an întârziere, a burselor pentru elevi!

Un proiect de hotărâre inițiat de mai marii administrației publice locale privind modificarea programului de evenimente pe anul acesta, ce va fi supus votului consilierilor chiar astăzi, ne-a dat un fior de speranță. Cum pandemia a anulat mai toate manifestările publice, așa puține cum rămăseseră ele în ultimii ani, ne-am gândit că Primăria Mangalia s-a gândit, cu doar o lună înainte de începerea școlilor, și la micuții urbei și, cu sumele cu care s-ar fi achitat plimbările pe la mănăstiri ale dreptcredincioșilor/credincioaselor sau cu sutele de mii de lei cu care se organizează, sau nu, un raliu pe străzile în plină asfaltare, ar fi urmat, zilele acestea, să se achite cele două runde de burse pe care le au de încasat copiii noștri.

Dar, nu! Nici pe departe! Primăria nu are, nici de data aceasta, în lista de priorități, elevii urbei: unica modificare a listei cu evenimente constă în amânarea Sărbătorii Geamiei Esmahan Sultan cu zece zile, de pe 17 august, pe 27 august. Și atât!

Surprinzător, pe lista cu pricina, pe lângă anularea turismului ecumenic (200.000 de lei), pe lista cu evenimente figurează, e drept, cu sume diminuate, Ziua Copilului – 100.000 de lei (deși în preajma lui 1 Iunie nu au avut loc manifestări dedicate copiilor) sau Ziua Marinei – 200.000 de lei, această din urmă manifestare fiind, 100% non-realizabilă, mai ales că Garnizoana Mangalia a și anunțat anularea sa!

Rămân, pe aceeași listă, Ziua Geamiei – 50.000 de lei, Mangalia Super Rally 2020 – 400.000 de lei (aproape 85.000 de euro), Zilele Mangaliei – 250.000 de lei, Ziua Pensionarului – 110.000 lei, Zilele Toamnei – 140.000 de lei, Ziua Tătarilor – 30.000 de lei, Concerte de Crăciun – 250.000 de lei, alături de 300.000 de lei participarea la târguri de turism naționale și internaționale.

Acordarea burselor pentru elevi se amână, din nou, pe termen nelimitat. E drept, copiii nu votează!