16 aprilie 2024

Mădălin Corodescu, propunerea USR pentru Consiliul Local Mangalia

Mă numesc Mădălin Corodescu, am 41 de ani, sunt căsătorit și am doi băieți de 5 ani.

M-am născut și am crescut în Mangalia, în zona Coloniști, pe strada Matei Basarab.

De profesie sunt navigator, având funcția de ofițer mecanic 1,  absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Spiritul de luptă împotriva abuzurilor și nedreptăților m-a determinat să particip activ în stradă la protestele care au avut loc de-a lungul ultimilor ani, împotriva exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică, defrișărilor ilegale și fără discernământ, corupției, etc.

Deși pregătirea mea profesională are un pronunțat caracter tehnic și funcția managerială pe care o ocup la vapor mă pune în postura de a asigura servicii și utilități necesare echipajului, care sunt apropiate de nevoile cetățenilor unui oraș, evident la o scară mult mai mică, mă preocupă foarte mult și mediul și calitatea aerului pe care îl respirăm.

În acest sens am inițiat și am participat alături de colegi la plantarea de copaci în zona parcului Evergreen și am militat și voi milita in continuare pentru stoparea defrișărilor din Pădurea Comorova în primă fază, prin trecerea acesteia înapoi în administrarea Ocolului Silvic și ulterior, declararea pădurii ca arie protejată.

Considerând că vocea mea va putea fi mai puternică, sau mai ușor auzită din interiorul unui partid politic, altul decât cele vechi, împotriva cărora am protestat adeseori, am aderat la USR în martie 2018, când împreună cu alți 8 colegi am fondat filiala USR Mangalia.

De ce candidez la Consiliul Local Mangalia:

Doresc să demonstrez cetățenilor Mangaliei, cât și mie însumi, faptul că se poate face politică în interesul cetățeanului și nevoilor acestuia.Politica trebuie concentrată în jurul nevoilor cetățeanului prin implicarea cât de mult posibil a acestuia, în procesul de luare a deciziilor.

Consider că integritatea și competența în administrarea serviciilor publice nu trebuie să fie doar un deziderat. Am participat intens la acțiunile de strângere de semnături pentru inițiativa „Fără Penali in funcții publice” și cred ca trebuie sa învățăm din lecțiile trecutului și să integrăm modele și procese eficiente, prin care marcăm toleranță zero asupra problemelor de integritate.

Împreună cu colegii USR PLUS care candidează pentru consiliul local Mangalia și pentru consiliul județean Constanța, vom reuși să aducem schimbările pe care ni le dorim cu toții atât la nivel local cât și la nivel județean.