26 aprilie 2024

Alerta in sudul litoralului! Marea agitata face victime de la primele ore ale diminetii! (Video)

In tot sudul litoralului, începând de la Vama Veche pana în Olimp, toate forțele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (terestre 4 SMURD, șenilate și pe mare ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandrii) și aerian (elicopterul), desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical pentru cel puțin 7 persoane printre care copii, fie dispăruți în mare, în pericol de înec sau resuscitati pe plaja. În momentul de fata încă se primesc apeluri pe 112 din zona menționată. Acestora li s-au adaugat forte suplimentare : 4 SAJ B2, 1 SAJC, nave de la ARSVOM și Garda de Coasta.

Vom reveni cu amanunte.

UPDATE: In statiunea Venus intervin salvatorii cu o ambarcațiune TARGA din Portul Mangalia, o ambulanta SMURD și elicopterul pentru survol. Misiunea este îngreunată de valurile marii. Este vorba despre o ambarcatiune in care se afla mai multi copii.

UPDATE: în stațiunea Neptun o persoana scoasa din mare refuza transportul la spital, în Venus- un copil în vârstă de 9 ani scos din mare cu probleme respiratorii transportat la spital și o femeie în stop cardiorespirator tot la spital, în Olimp-bărbat de 76 de ani decedat, Jupiter-o persoana refuza transportul la spital, în Vama Veche-3 persoane scoase din mare refuza transportul la spital. În momentul de fata a mai rămas o persoana disparuta in mare la Venus.
Toate apelurile din aceasta zona au fost începând cu ora 11:30 min.