29 martie 2024

Sfaturi utile pentru a evita infectarea cu Covid-19

 

Având în vedere faptul că, la nivelul municipiului Constanța, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Dobrogea organizează acțuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiu.
Mesajele sunt transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor care tranziteaza zonele din municipiu, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane.

Recomandările transmise sunt următoarele:
 folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!
 spălați-vă pe mâini cât mai des,cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde!
 nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!
 evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
 feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;
 păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
 dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
 limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
 evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
Pe această cale, facem, încă o dată, apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii.