16 aprilie 2024

Genocid ecologic la Mangalia! O imensă groapă de gunoi se întinde chiar lângă casele locuitorilor! (video)

La marginea unei localități care, de ani de zile se chinuie să își aroge titulatura de oraș european, sub ochii autorităților – locale, județene și chiar naționale –  se întind hectare întregi de gunoi. Deși zona a fost ecologizată de firma de Polaris în mai multe rânduri, gunoiul pare că nu se mai termină, iar cei ce îl transportă nu dau doi bani pe litera legii.

În zona Bălții Blebea, ce ar fi putut fi o oază de frumusețe și o adevărată atracție turistică, chiar lângă casele localnicilor, sunt transportate, zilnic, tone de gunoi: resturi menajere, moloz, mobilă veche, haine vechi etc. „Vin cu camioane, cu căruțe, îi întrebăm de ce le aduc la noi. Ne spun că sunt lăsați de cei ce ne conduc, care, la rândul lor, le spun că urmează să fie astupate sau luate de acolo. Ne-am săturat să ne creștem copiii în mizeria asta. Chiar dacă suntem săraci, nu înseamnă să fim tratați cu atâta batjocură. În campanie au venit și ne-au promis că ne rezolvă problema. De atunci, nu a mai venit nimeni de la primărie să mai vadă în ce hal trăim. Am fost noi să mai întrebăm, dar ni s-a spus că domnilor din primărie le e frică de Covid, că nu ne pot primi…”, ne-au spus locuitorii zonei, care au venit imediat lângă noi, să își verse oful.

Le e frică să vorbească, să spună pe nume cine e vinovatul, cine ar trebui să se ocupe de soarta lor și după ce au fost chemați să pună ștampila pe buletinul de vot.

Copilașii se joacă prin munții de gunoaie, mustind de un jeg verde, lichid, care se scurge, agale, pe valea ce duce spre baltă. Căței, copii, bătrâni, laolaltă, își petrec zi lumină în mediul acesta fetid, animat de amploaiații administrației locale doar în prag de campanie electorală.