27 aprilie 2024

USR PLUS lansează aplicația pentru sesizări „Mangalia.City”

USR Mangalia a lansat aplicația Mangalia.City, o platforma on-line inovativă pentru Municipiul Mangalia, care își propune să faciliteze rezolvarea problemelor cu care se confruntă locuitorii acesteia.
USR a postat un mesaj pentru cetățenii urbei, care vor putea să își instaleze aplicația pe telefoanele mobile, sesizând, apoi, problemele cu care se confruntă zona în care locuiesc: „După ce s-au terminat alegerile locale din 27 septembrie, în Mangalia, din păcate, lucrurile au revenit la „normal”. Copacii sunt tăiați fără noimă, lucrările de infrastructură sunt abandonate, iar molozul și gunoaiele se tot adună în diferite zone din oraș fără a se lua vreo măsură din partea autorităților. Din păcate, nici autoritățile locale, nici noii consilieri locai aleși nu iau vreo măsură concretă pentru rezolvarea acestor probleme cu care locuitorii se confruntă zilnic. Membrii USR depun eforturi susținute pentru a remedia aceste situații, depunând adrese și sesizări către instituțiile publice care au competența și obligația legală șă rezolve aceste probleme. Unele dintre aceste sesizări și-au făcut deja efectul, precum stoparea tăierilor de copaci de pe strada Vasile Pârvan, și luarea de măsuri de către Garda Forestieră, însă problemele Mangaliei nu sunt puține, iar de câteva săptămâni, văzând activitatea noastră susținută, cetățenii au început să ne semnaleze tot mai mutle nereguli constatate de ei.
Pentru că ne dorim ca interacțiunea dintre cetățeni și administrația publică să treacă în secolul XXI, USR PLUS Mangalia a lansat astăzi aplicația si site-ul „Mangalia.City”.
Modul de funcționare este foarte simplu și rapid, pașii utilizării aplicației fiind urmatorii:
1. Descarcă gratuit aplicația „Mangalia.City” pe tefefonul mobil din Google Play, iar dacă folosești un telefon Apple iPhone, intră pe pagina www.mangalia.city
2. Folosește butonul „Depune o sesizare”, pentru a semnala problema cu care te confrunți;
3. Încarcă pozele reprezentative pentru problema semnalată;
4. Alege din lista disponibilă categoria din care face parte problema semnalată ( drumuri, iluminat, spații verzi, transport public, rețea de apă și canalizare, ordine publică, domeniu public, salubritate, impozite și taxe, personal primărie, educație, etc);
5. Introdu pe hartă locația în care se află problema semnalată;
6. Introdu datele tale de contact (opțional);
7. Apasă butonul „Trimite sesizarea”.
De semenea, aplicatia dă posibilitatea cetățenilor să și susțină o sesizare depusă de altcineva, în situatia în care aceștia sunt afectați de problema semnalată de altcineva și doresc soluționarea cât mai rapidă a acesteia. Puteți face asta prin simpla apăsare a butonului „Susține”, situat sub imaginea în cauză.
Sesizările pot fi înregistrate accesând site-ul www.mangalia.city, sau prin descarcarea aplicației „Mangalia.City”, gratuit, din Google Play. Pentru utilizatorii de telefoane Apple iPhone, accesați site-ul www.mangalia.city
Prin crearea acestei aplicații, dorim să ne apropiem de cetatenii orașului, aratându-le că ne inteterează problemele cu care se confruntă și impliându-ne în rezolvarea lor prin angrenarea instituțiilor abilitate să le rezolve.
De asemenea, întrucat vizualizarea sesizărilor si la numarul de sustinatori ale acestora va fi liberă, ne așteptăm ca cei aflați la conducerea Primăriei Mangalia să profite de acest mijloc pe care il punem la dispozitia dânșilor în mod gratuit. Să țină cont de problemele oamenilor pe care îi reprezintă și să se implice în rezolvarea lor.
Acesta este doar un prim pas spre realizarea viziunii noastre, aceea de transparentizare și debirocratizare, bazându-ne pe degitalizarea despre care toată lumea vorbește, dar nimeni nu a făcut ceva concret în acest sens, până acum”, se arată în postarea publică a USR Mangalia.