Deși va avea buget auster, primarul comunei Pecineaga va păstra prioritare noul dispensar și racordarea la rețeaua de gaze

Pandemia de coronavirus și situația financiară precară pe care le traverseaza țara noastră, se răsfrâng și asupra bugetelor locale, un exemplu fiind la Primăria comunei Pecineaga.

Potrivit edilului, Niculae Stan, bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2021 va fi aprobat fie la sfârșitul lunii martie, fie la începutul lunii aprilie, în funcție de situațiile de la centru și județ. ”Va fi un buget de austeritate care, din păcate, nu ne va permite să demarăm multe proiecte noi. Am fi mulțumiți dacă am reuși să le finalizăm pe cele aflate în curs. La capitolul Priorități, trebuie achitate salariile personalului și indemnizațiile pentru persoanele cu handicap. În ceea ce privește proiectele demarate anul trecut, acestea continuă și în această perioadă. Este vorba despre construirea dispensarului unde s-a turnat, deja, fundația, cât și despre amenajarea pieței agro-alimentare și de pește, unde se lucrează la scheletul metallic ce va fi, ulterior, învelit. De asemenea, lucrăm, în prezent, la amenajarea unei căi de acces, un trotuar, mai bine spus către Școala Gimnazială nr. 1. Acesta este situat paralel cu DJ care leagă Pecineaga, Amzacea și 23 August. Nu exista o cale de acces pentru elevi, din această cauză având loc și un accident care ne-a determinat să luăm măsuri urgente.

Un alt proiect la care țin foarte mult și de care comuna noastră are mare nevoie vizează racordarea la rețeaua de gaze natural. Pentru a ne încadra în numărul de locuitori cerut, comuna Pecineaga și localitățile Amzacea și Comana se vor constitui într-o asociație, o întâlnire în acest sens urmând să aibă loc mâine, 23 februarie ac.”, a declarat primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan.

Mai trebuie spus faptul că măsurile împotriva infectării cu coronavirus sunt luate cu strictețe în continuare la nivelul comunei. Se asigură dezinfectant pentru mâini și măști de protecție pentru toate instituțiile publice, iar accesul în Primăria Pecineaga este limitat.