19 aprilie 2024

Nordul litoralului rămâne în topul preferințelor guvernanților din toate timpurile: Mamaia a câștigat kilometri de plajă, Mangaliei i se dărâmă digurile!

Peste 50 de metri de plajă, pe o distanță de peste un kilometru au fost redate circuitului turistic, în cadrul unui proiect care va cuprinde 11 sectoare de plajă. Suprafața de plajă a fost redată nordului litoralului, adică turiștilor care preferă Mamaia și Constanța, pentru că, Cenușăreasă cum îl știm, sudul litoralului va primi același tratament undeva, într-o neguroasă etapă a II-a în cadrul acestui proiect.

Între timp, pe lângă faptul că plaja Mangalia s-a îngustat cu cel puțin 30% față de cum o știam noi, localnicii, digurile au luat-o binișor la vale. Un fenomen pe care l-am semnalat de mai multe ori, în ziarul nostru, dar care a lăsat rece atât primăria, care ar fi putut pune presiune pe guvernanți, cât și pe aceștia din urmă, care, normal, se bronzează mai bine la Mamaia, printre „sirene” și cluburi de fițe, și nu în stațiunile „de familie”, din sud.

De diguri presupunem că se ocupă DADL-ul, căruia i-am adresat, pe 9 martie, o solicitare cu privire la starea jalnică a digurilor din zonă. Încă nu am primit niciun răspuns…