19 martie 2024

7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii

Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în anul 1948.

În anul 2021 tematica Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, OMS solicită tuturor țărilor să întreprindă acțiuni concrete pentru eliminarea inechităților în domeniul sănătății, ca parte a unei campanii globale cu durata de un an pentru a aduce oamenii împreună pentru a construi o lume mai echitabilă și mai sănătoasă.

Campania subliniază principiul constituțional al OMS conform căruia „realizarea celui mai înalt standard de sănătate este unul dintre drepturile fundamentale a fiecărei ființe umane fără discriminare de rasă, religie, credință politică, condiție economică sau socială”.

“Pandemia de COVID-19 a lovit puternic întreaga lume. Este o perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea. Presiunea pe sistemul sanitar și pe cadrele medicale este foarte mare. Pandemia ne-a învățat că numai împreună putem reuși. La mulți ani, tuturor cadrelor medicale.” a declarat directorul DSP, Cristina Schipor.

În 2020, Ziua mondială a sănătăţii a sărbătorit munca asistentelor medicale şi a moaşelor.