20 aprilie 2024

Evenimente culturale, in cadrul proiectului ,,Grădina Culturală Callatis”

Comunicat de presa

 

Având în vedere că Direcția Cultură și Sport Mangalia implementează proiectul ,,Grădina Culturală Callatis” – proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, avem plăcerea de a vă informa despre evenimentele programate pentru luna august.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.

Ca si partener, am ales sa colaboram cu o artista din Norvegia, Lise Wulff, iar valoarea totală a proiectului este de 915.212,90 lei, echivalentul a 192.307,98 Euro, cu o rată de finanțare de 100% din valoarea proiectului.

Durata proiectului este de 20 luni, luna mai fiind prima luna din cadrul proiectului. Obiectivul general al proiectului vizează diversificarea ofertei culturale din Mangalia și creșterea accesului comunității la cultură prin crearea unui spațiu și program dedicate atât artiștilor locali cât și a comunității locale sau turiștilor.

 

1. Proiecție de film – Love Building

Data: 13 august 2021, ora 20:00

Locul: Grădina Culturală Callatis

Link extern: https://www.facebook.com/events/248748193501288/

Descriere eveniment: Vineri, 13 august, regizorul Iulia Rugină vine la noi în Grădină pentru a discuta despre filmul ,,Love Building”.

O comedie dramatică, a cărei acțiune are loc într-o tabără menită să „repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic., filmul ne prezintă 14 cupluri ajunse în impas. Cuplurile, ajutate de cei trei pshihoterapeuți și traineri ai taberei, interpretați de Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste, participând la o serie de teme și exerciții.

2. FERICIRE ARBITRARĂ – Expoziție foto Alina Pasăre

Data: Sâmbătă, 14 august, ora 18:00

Locul: Grădina Culturală Callatis

Link extern: https://www.facebook.com/events/1291839401267693/

Descriere eveniment: Începând cu 14 august, Grădina noastră devine casa expoziției de fotografie ,,Fericire arbitrară” a Alinei Pasăre.

Pentru că uneori a fi fericit este o alegere, cum ne spune artista, expoziția ne va arăta o colecție de momente unice trăite prin obiectiv în ultimii trei ani.
Expoziția va fi compusă din două segmente: ,,Frumusețea văzută de aproape” și ,,Orizonturi schimbătoare”.

3. VINIL cu aromă de LAVANDĂ

Data: Marți, 24 August 2021, ora 19:00

Locul: Grădina Culturală Callatis

Link extern: https://www.facebook.com/events/1225581841198973/

Descriere eveniment: Vă mai amintiți când muzica se asculta la pick-up?

Dedicăm ziua de marți muzicii bune de pe vinil aleasă cu atenție de Bogdan Tudor. Vă așteptăm cu mic și mare pe ritmuri de Soul, Funk și Disco.

4. Atelierul de împletituri

Data: Miercuri, 25 august 2021, ora 18:30

Locul: Grădina Culturală Callatis

Link extern: https://www.facebook.com/events/370886214474662/

Descriere eveniment: Meșterul popular, Marin Bălan, ne va iniția în meșteșugul împletiturilor miercuri, 25 august, începând cu ora 18:30.

În secolul vitezei, venim cu invitația de a lua o pauză și a de a reveni la origini prin practici tradiționale și benefice mediului.

6. Atelier de artă contemporană cu Lise Wulff

Data: Vineri, 20 august 2021, ora 18:30

Locul: Grădina Culturală Callatis cu participarea online a Lisei Wulff

Link extern: https://www.facebook.com/events/1168839146962692/

Descriere eveniment: Invităm tinerii din Mangalia să se alăture atelierului ținut de artista din Norvegia, Lise Wulff. Lucrările făcute de aceștia vor fi integrate într-o instalație artistică pe care aceasta o va crea special pentru Grădina Culturală Callatis. Lise Wulff, partenerul nostru de proiect, ni se va alătura atelierului online, iar activitatea se va desfășura în Grădină. Mesajul instalației va fi: ”grija față de natură astăzi va crea legături pozitive în viitor”. Înscrierile la atelier se vor face pe mail la office@cultursport.ro până la data de 13 August.

7. Vernisaj Lise Wulff – Inaugurare instalație artistică

Data: Vineri, 27 august, ora 18:30

Locul: Grădina Culturală Callatis

Link extern: https://www.facebook.com/events/4845829852098990/

Descrie eveniment: Vă invităm vineri, 27 august, ora 18:30, la vernisajul instalației create de artista norvegiană Lise Wulff. Instalația artistică va fi un landmark al Grădinii și marchează debutul lui Lise Wulff în România, care va fi alături de noi în mod virtual. Lise s-a remarcat ca un artist ce conectează tărâmurile artei și a culturii cu cele ale mediului și naturii. La Grădina Culturală Callatis veți regăsi o instalație la care au participat și tineri din Mangalia ale căror lucrări au fost făcute sub îndrumarea lui Lise. Mesajul central este: ”grija față de natură astăzi va crea legături pozitive în viitor”.