29 martie 2024

Primăria „se face”, iar, că vrea dezbatere publică: postează anunţul, dar uită să ataşeze şi draftul de buget local!

Undeva, postat, timid, pe pagina oficială a Primăriei Mangalia, se află un link către pagina oficială a Guvernului României, pompos intitulată „Guvernare transparentă, deschisă şi participativă”.

Tot pe site-ul primăriei, la fel de stingher, a fost postat un anunţ privind o dezbatere publică pe marginea viitorului buget al instituţiei publice. Cum vă aşteptaţi, ţinând cont de istorica lipsă de transparenţă a actualei administraţii publice locale, nici un fel de draft al bugetului local nu a fost ataşat anunuţului de dezbatere publică! Cum s-ar zice: „dezbateţi voi, cetăţenii, bugetul, dacă aveţi cu ce! Aduce-ţi propuneri şi amendamente, dar la ceva ce nu aveţi dreptul să vedeţi, pentru că bugetul nu vă priveşte pe voi, ci doar pe cei ce îl întocmesc!”

Cam aşa înţelege, probabil, iniţiatorul propunerii de HCL, Radu Cristian, să respecte „Guvernarea transparentă, deschisă şi participativă” cu care se mândreşte, pe pagina oficială a primăriei domniei sale. Asta în ciuda faptului că atât bugetul local, cât şi salariile celor peste 400 de angajaţi ai Primăriei Mangalia, sunt plătite de contribuabilii urbei.

Spre aducere aminte, derapaje de acest gen semnala „Ediţia de Sud” şi anii trecuţi: https://editiadesud.ro/?p=40382https://editiadesud.ro/?p=11561

 

ANUNT-DEZBATERE-PUBLICA