23 aprilie 2024

După ce au staţionat, luni de zile, în Portul Turistic, autobuzele electrice nu sunt, încă, de găsit, pe străzi. Iată care ar urma să fie programul şi staţiile acestora!

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, Regulamentul de funcţionare al autobuzelor electrice. Potrivit acestui regulament, activitatea de transport cu autobuzele electice va fi una gratuită pentru locuitorii municipiului, atât în oraş, cât şi în staţiuni. Cele zece autobuze, precum şi cele zece staţii de încărcare lentă şi o staţie cu încarcare rapidă, vor fi administrate de Direcţia de Gospodărire Urbană şi Servicii de Utilităţi, din cadrul Aparatului de Specilitate al primarului.

Printre prevederile regulamentului aprobat de către consilieri se numără interzicerea opririi în afara staţiilor, interzicerea îmbarcării pasagerilor peste limita maximă admisă, dar şi obligativitatea existenţei, la bordul autobuzelor, a mijloacelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

La rândul lor, cetăţenii sunt obligaţi să nu aducă prejudicii bunurilor – autobuzelor, panourilor de afişaj, dar şi să aibă un comportament adecvat. Sancţiunile, în cazul celor ce încalcă aceste prevederi sunt cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, cele zece autobuze au fost cumpărate de la firma Anadolu Automobil Rom, printr-un proiect UE, în valoare de 10 milioane de euro.

Dacă, iniţial, cele zece autobuze au fost ţinute în Portul Turistic, întrucât primăria nu a apucat să amenajeze şi staţiile de încărcare, automobilele nu sunt, încă, de găsit, pe străzile Mangaliei. Şi, asta, deşi sosirea lor a fost trâmbiţată, fix acum un an, cu poze, selfie-uri şi felicitări şi bomboane, pe site-ul oficial al primăriei https://mangalia.ro/index.php/2021/07/16/au-sosit-autobuzele-electrice-la-mangalia/

Cu speranţa că vom apuca, cu toţii, plimbările gratuite, din banii bugetului local, cu autobuzele nepoluante, prin Mangalia şi staţiuni, vă prezentăm, mai jos, staţiile şi programul de funcţionare al autovehiculelor electrice: