29 martie 2024

Nu vom avea biobază noua anul acesta: primăria o va extinde pe cea veche

În Primăria Mangalia se lucrează, în această perioadă, la un nou Regulament de gestionare a populaţiei canine, care să cuprindă atât reglementările vechi, aprobate de consiliile locale trecute, cât şi unele noi, cum ar fi sancţiunile ce urmează să fie aplicate în cazul stăpânilor cu câini nesterilizaţi, care aruncă pe stradă puii acestora.

O veste proastă pentru mangalioţii care îşi puneau speranţa într-o biobază nouă, care să adăpostească câteva sute de câini fără stăpân: a „picat“ proiectul prin care, o localnică, urma să doneze un teren de câteva mii de metri pătraţi. Din declaraţiile purtătorului de cuvânt al primăriei, Doru Colgiu, terenul nu îi aparţinea în exclusivitate persoanei respective, astfel că ea nu a putut să facă actul de donaţie. În cazul în care acest proiect ar fi devenit unul viabil, pe terenul cu pricina ar fi urmat să se înfiinţeze, prin primăvară, o biobază asemănătoare celei de la Cernavodă, investiţie de 500.000 de euro şi cu o capacitate de peste 400 de locuri.

Până la înfiinţarea unei biobaze asemănătoare, la Mangalia va fi extinsă actuala incintă. „La ora actuală, Biobaza Mangalia poate găzdui 50 de câini. Printr-o viitoare extindere se va putea ajunge până la 400 de capete. Câinii vor fi prinşi, sterilizaţi, deparazitaţi şi daţi spre adopţie, internă sau internaţională. La curte, proprietarii vor trebui să îşi sterilizeze animalele. La bloc, iubitorii de animale vor trebui să îşi asume câinii comunitari pe care îi hrănesc: aceştia vor purta, la gât, o zgardă cu numele şi numărul de telefon al persoanei ce le poartă de grijă. În cazul în care animalul este prins pe stradă (şi nu este ţinut legat, într-un spaţiu amenajat din faţa blocului), aparţinătorul va achita sancţiunile contravenţionale prevăzute de noul regulament“, afirmă Doru Colgiu.

Potrivit oficialilor primăriei, în Mangalia, populaţia câinilor fără stăpân a ajuns la circa 3.000 de capete, timp în care numarul persoanelor muşcate de animalele fără stăpân s-a înmulţit simţitor.

6 thoughts on “Nu vom avea biobază noua anul acesta: primăria o va extinde pe cea veche

  1. Ce facem cu ciinii vagabonzi? Ii stringe cineva de pe strazi? Nu mai poti duce nici gunoiul ca ghenele sunt inconjurate de ciini!

  2. Este chiar revoltator ca nu se gasesc solutii iar noi ramanem la discretia comunitarilor supusi la stres agresiuni boli tenia ,echinococi jardia raie etc Inca un sezon cu fecale si urina pe plaje si comunitari care si lasa mizeriile in mare printre turisi .Cautam solutii hiper costisitoare cand lipsesc medicamente vitale si mai ales citostatice ,personalul medical insuficient , se importa cantitati imense de vaccin antirabic din Franta la preturi exorbitante am vazut o fiola costa 90 de lei iar in Braila anul trecut au fost tratati antirabir peste 800 de muscati de comunitari In Replica de Cta am gasit un articol in care se spune ca spitalul din Cta nu are antirabic dar ca asteapta o cantitate mica de vaccin la de 3-4 ori pretulDe ce medicii nu fac un bilant pe zi sau pe saptamana cu cheltuielile medicale V ati infiora

  3. Mai bine facem o rezervatie , poate mai scapam de mistreti si vulpi , si din cand in cand sa se organizeze o vanatoare ca la Bals. Sau macar un paint ball cu patrupede. Am putea scoate bani din asta.

Comments are closed.