25 aprilie 2024

Liceul Teoretic ”Callatis” se va afla într-o vizită de studiu în Franța

Un grup format din 20 de elevi ai Liceului Teoretic ”Callatis”, din Mangalia, însoțiți de către cinci cadre didactice sunt invitați, în perioada 31 martie-5 aprilie 2013, să facă o vizită culturală de studiu, partenerilor lor de la Liceul Julie-Victoire Daubie din Argenteuil, Franța urmând ca în intervalul 14-19 aprilie 2013, elevii români să primească vizita colegilor francezi.

Schimbul cultural este prilejuit de participarea elevilor la a treia ediție a proiectului internațional ”Martor la tradiții” , înscris, anul acesta, în CAER al Ministerului Educației Naționale.  Proiectul are ca parteneri internaționali șase școli din Portugalia, Cap Verde, Turcia, Bulgaria și Franța și își propune  promovarea valorilor strămoşeşti, a tradiţiilor şi obiceiurile populare din diferitele regiuni ale țării și din diferite țări. De asemenea, proiectul oferă elevilor ocazia să se cunoască și să lege prietenii noi.

Coordonatorii proiectului, prof. Vianora Avădănei și prof. Ramona Buzea ne-au declarat că educându-i, de mici, pe copii, prin diverse activităţi desfăşurate în familie şi în unităţile de învăţământ, aceștia vor îndrăgi limba pe care o vorbesc, obiceiurile ţării în care s-au născut dar, în același timp, vor învăța să înțeleagă și să respecte tradițiile altor popoare.

 Vizita de studiu continuă un program al  liceului, început anul trecut cu o vizită reciprocă cu Liceul Gurlek Nakipoglu din Istanbul, Turcia. Proiectul ”Martor la tradiții” nu s-ar putea derula astfel, fără sprijinul constant de care beneficiază din partea partenerilor săi: Fundația ”Callatis ’96”, Primăria Mangalia și Organizația Salvați Copiii, filiala Mangalia.