27 aprilie 2024

Bisericile din Mangalia, racordate la sistemul de termoficare şi de gaze naturale

Mai multe locaşuri de cult din Mangalia vor fi branşate la sistemul centralizat de termoficare, precum şi la cel de alimentare cu gaze naturale. Decizia aparţine consilierilor locali, care au aprobat, în acest sens, un proiect de hotărâre, ce va fi pus, în scurt timp, în aplicare.

Vor fi racordate la sistemul de termoficare Biserica Sfântul Gheorghe, Biserica Sfinţii Mihail şi Gavriil, Biserica Sfântul Nicolae, Biserica Paroha Mangalia nr. 4 şi Geamia Esmahan Sultan. Locaşurile creştin ortodoxe ce vor fi branşate la sistemul de gaze naturale sunt: Adormirea Maicii Domnului – Neptun, Parohia Mangalia 6, Sfânta Maria (militară), Adormirea Maicii Dmnului – Mangalia, alături de Biserica Penticostală Speranţa, Biserica Creştin Baptistă Emanuel, Biserica Romano-Catolică Sfântul Apostol Andrei, Biserica Creştin Adventistă de Ziua a 7-a.

Atât cheltuielile aferente executării lucrărilor de branşare a respectivelor imobile de cult, cât şi costurile lunare generate de încălzirea acestor spaţii în sezonul rece vor fi suportate din bugetul local de venituri şi chetuieli.

La nivelul Mangaliei funcţionează 14 locaşuri de cult, dintre care doar cinci vor fi racordate la sistemul de încălzire centralizat, întrucât soluţia tehnică o permite. Valoarea investiţiei este estimată, de către societatea furnizoare de agent termic din localitate, Goldterm SA, la 72.000 de lei, însă estimarea corectă a valorii va fi stabilită de un studiu de prefezabilitate.