29 martie 2024

Sute de dansatori latino, la Festivalul „Crazy Salsa Fest“ din Neptun

Staţiunea Neptun este gazda celei de a VI-a ediții a  Festivalului Internațional „Crazy Salsa Fest“, ce are loc anul acesta în  perioada 30 aprilie – 3 mai. Câteva sute de dansatori ai celor mai renumite şcoli de salsa din toate colţurile lumii sunt prezenţi în sudul litoralului, unde participă la workshop-urile organizate la Hotel „2D“ din Neptun.

Pentru a marca demararea festivalului latino, ieri, pe scena plutitoare din Portul Turistic Mangalia a fost organizat un spectacol de dans şi muzică în aer liber. La eveniment au fost prezenți artiști din țară și străinătate, precum și trupe de copii de la mai multe școli de dans din România, care au încântat publicul cu momente coregrafice spectaculoase.

Organizatorul “Crazy Salsa Fest“, prof. Ciprian Broască, spune că, la ediţia din anul acesta, dansatorii care au dat curs invitaţiei sale provin din toate colţurile lumii: „Sunt alături de noi artişti din Italia, Grecia, Spania, Venezuela, Bulgaria, SUA, dar şi de la 40 de şcoli din România. La Neptun, la festival, sunt invitaţi şi turiştii, dar şi localnicii care doresc să fie iniţiaţi în dansurile latino. Aceştia pot participa, de asemenea, la spectacolele oferite de dansatori la căderea serii“.

Pe parcursul celor trei zile, festivalul va cuprinde mai multe evenimente de profil, printre care show-uri, workshop-uri, party-uri şi competiţii, cursuri de dans susţinute de instructori renumiţi din ţară şi din străinătate, alături de ore de etichetă a dansului. Cunoscuți MC cum ar fi Wilmark, Briggite Christine Preda sau Justinian Radu vor fi gazdele acestor spectacole pline de culoare și talent. Pe lângă dansatori de la cele mai renumite și premiate școli de dans din țară, la festivalul de salsa din acest an vor veni și artiști internaționali precum: Amneris–USA, Bersy Cortez–Malaga, Spania, Domenico Cinisi–Italia, Ivana&Roberto–Italia, Tedy&Mitko–Bulgaria, Denitsa Skuleva–Bulgaria, Lunaticas–Grecia. Președintele C.S. Noua Generație, Ciprian Broască a declarat, în calitate de organizator, că scopul Crazy Salsa Fest este de a atrage un număr cât mai mare de turiști care să se bucure de surprizele pregătite la malul mării.

salsa