20 aprilie 2024

Exclusivitate: directorul ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci, suspendat din funcţie de către primarul Cristian Radu

Miercuri, 20 ianuarie, primarul Cristian Radu a decis prin Dispoziţia nr. 20, suspendarea Contractului de Management înregistrat sub nr. 55.797. din 16.04.2009 al directorului general al ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci.

Potrivit documentului, decizia are ca suport mai multe adrese, note interne, dispoziţii, dar şi HCL nr. 74/26.07.2008, privind stabilirea unor măsuri pentru ocuparea posturilor vacante de director al Serviciilor Publice de interes local din subordinea Consiliului Local Mangalia. Una dintre motivări este dată de Nota Internă nr. 2212 din 18.01.2016, întocmită de către Margareata Toader, în calitate de Şef Birou Resurse Umane-Salarizare, din care rezultă că la dosarul de personal al lui Cătălin Cornaci nu se regăseşte Dispoziţia privind constituirea comisiei pentru verificarea candidaţilor înscrişi la concursul organizat în data de 14.04.2009 pentru ocuparea postului de Director General al Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat şi nici Proiectul de Management.

De asemenea, sunt invocate prevederile art. 13, alin. 3 din Contractul de Management, în conformitate cu care s-au constat indicii cu privire la săvârşirea unor fapte de natură penală.

În concluzie, edilul a decis ca începând cu data de 21.01.2016 să suspende Contractul de Management până la soluţionarea sesizării penale adresată organelor de cercetare competente material şi teritorial cu soluţionarea săvârşirii eventualelor fapte penale comise atât cu ocazia încheierii actului juridic, care a stabilit raporturi contractuale între primarul municipiului Mangalia în calitate de angajator şi Directorul General Cătălin Cornaci în calitate de manager, cât şi în desfăşurarea activităţii.

Vom reveni

1

2