Primăria Limanu a câştigat procesul privind grăniţuirea cu Mangalia. Verdictul aduce comunei 40 de hectare de teren şi câteva sute de mii de euro

Ieri, 16 februarie 2016, la Tribunalul Constanţa, Secţia 20160217_102049Contencios-Administrativ, Primăria Limanu a primit o decizie favorabilă din partea judecătorilor. Este vorba despre procesul început în anul 2013 de către Prefectura judeţului Constanţa ce are ca obiect stabilirea graniţei cu Mangalia. Miza este uriaşă pentru comuna Limanu, pe de o parte imaginea care i-a fost umbrită prin stabilirea eronată a graniţei, dar şi sume importante către bugetul local, fiind vorba despre un plus de câteva sute de mii de euro.

Referitor la acest proces, dar mai ales la verdictul favorabil, primarul comunei Limanu a declarat, în exclusivitate, pentru „Ediţia de Sud”: „Sunt mai mult decât încântat, întrucât am câştigat procesul de delimitare cu Mangalia. Ne aşteptam la această soluţie, deoarece am pus la dispoziţia magistraţilor documente indubitabile. Ne-am pregătit temeinic pentru acest proces, ne-am documentat chiar şi la Arhivele Naţionale. În acelaşi timp, am avut avocaţi prezenţi şi vigilenţi care şi-au făcut foarte bine treaba, astfel încât nu a existat o cale de ieşire pentru Mangalia. Personal, apreciez că a fost recâştigată demnitatea comunei Limanu, terfelită în perioada 1999 – 2000, când Primăria Mangalia a fixat în mod abuziv şi unilateral delimitarea cu noi. Pentru această soluţie, nu cred că trebuie învinuit primarul Cristian Radu care s-a luptat cu toate resursele pe care le-a avut. Dar nu a avut argumente pentru a primi câştig de cauză. Consider că este un uriaş beneficiu de imagine pentru noi, cel mai mare avantaj al verdictului. Abia pe locul al doilea se află beneficiul financiar care ne va aduce bani în plus către bugetul local, pe care îi vom folosi pentru continuarea investiţiilor”, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.

Edilul a mai precizat că nu se teme de căile de atac la care va apela Primăria Mangalia, întrucât se va prezenta în instanţă şi mai pregătit.

Concret, pe lângă imaginea spălată, comuna Limanu se alege din acest proces cu o suprafaţă de 40 de hectare. Din aceasta, 23 de hectare sunt amplasate pe terenul pe care se află Şantierul Naval DMHI, iar restul reprezintă zona adiacentă plajei şi perimetrului portuar. „Limanu a stat cu acest stigmat al unei impuneri de limită teritorială abuzivă destul timp. Am reuşit să descreţim fruntea comunei Limanu”, a mai spus fericit primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.

5 comments for “Primăria Limanu a câştigat procesul privind grăniţuirea cu Mangalia. Verdictul aduce comunei 40 de hectare de teren şi câteva sute de mii de euro

Comments are closed.