29 martie 2024

Primăria Limanu a câştigat procesul privind grăniţuirea cu Mangalia. Verdictul aduce comunei 40 de hectare de teren şi câteva sute de mii de euro

Ieri, 16 februarie 2016, la Tribunalul Constanţa, Secţia 20160217_102049Contencios-Administrativ, Primăria Limanu a primit o decizie favorabilă din partea judecătorilor. Este vorba despre procesul început în anul 2013 de către Prefectura judeţului Constanţa ce are ca obiect stabilirea graniţei cu Mangalia. Miza este uriaşă pentru comuna Limanu, pe de o parte imaginea care i-a fost umbrită prin stabilirea eronată a graniţei, dar şi sume importante către bugetul local, fiind vorba despre un plus de câteva sute de mii de euro.

Referitor la acest proces, dar mai ales la verdictul favorabil, primarul comunei Limanu a declarat, în exclusivitate, pentru „Ediţia de Sud”: „Sunt mai mult decât încântat, întrucât am câştigat procesul de delimitare cu Mangalia. Ne aşteptam la această soluţie, deoarece am pus la dispoziţia magistraţilor documente indubitabile. Ne-am pregătit temeinic pentru acest proces, ne-am documentat chiar şi la Arhivele Naţionale. În acelaşi timp, am avut avocaţi prezenţi şi vigilenţi care şi-au făcut foarte bine treaba, astfel încât nu a existat o cale de ieşire pentru Mangalia. Personal, apreciez că a fost recâştigată demnitatea comunei Limanu, terfelită în perioada 1999 – 2000, când Primăria Mangalia a fixat în mod abuziv şi unilateral delimitarea cu noi. Pentru această soluţie, nu cred că trebuie învinuit primarul Cristian Radu care s-a luptat cu toate resursele pe care le-a avut. Dar nu a avut argumente pentru a primi câştig de cauză. Consider că este un uriaş beneficiu de imagine pentru noi, cel mai mare avantaj al verdictului. Abia pe locul al doilea se află beneficiul financiar care ne va aduce bani în plus către bugetul local, pe care îi vom folosi pentru continuarea investiţiilor”, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.

Edilul a mai precizat că nu se teme de căile de atac la care va apela Primăria Mangalia, întrucât se va prezenta în instanţă şi mai pregătit.

Concret, pe lângă imaginea spălată, comuna Limanu se alege din acest proces cu o suprafaţă de 40 de hectare. Din aceasta, 23 de hectare sunt amplasate pe terenul pe care se află Şantierul Naval DMHI, iar restul reprezintă zona adiacentă plajei şi perimetrului portuar. „Limanu a stat cu acest stigmat al unei impuneri de limită teritorială abuzivă destul timp. Am reuşit să descreţim fruntea comunei Limanu”, a mai spus fericit primarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea.

5 thoughts on “Primăria Limanu a câştigat procesul privind grăniţuirea cu Mangalia. Verdictul aduce comunei 40 de hectare de teren şi câteva sute de mii de euro

  1. :))) culmea exact domnul Iustin sa vorbească de investiți :)) domnule primar va amintesc eu ca aveți bani in vistierie Primăriei Limanu pe care îi strângeți ca de investit nu prea investiți 🙂 începeți cu gunoiul din Vama Veche apoi cu străzile , iluminatul public si pe străzile secundare nu doar la vedere in centru apoi faleza si multe altele strângerea cățeilor fara stăpân stârpirea rozătoarelor Etc … PS . Felicitări pentru procesul câștigat dar faceti ceva si pentru noi cetățeni comunei pentru turismul din care trăim 70% dintre noi !!!

  2. Acum va rog sa aveti grija ca tot gunoiul de pe cele 40 de HA castigate, impreuna cu cel din Vama veche, 2 mai si Limanu sa il aruncati tot in padurea Hagieni .

  3. Aceasta este inca o mare victorie a Radu @ Boita Company neLTD ! Pai cum să nu fie daca onorariul avocatului specialist al Primăriei a fost egal cu valoarea litigiului (12 mld. lei). Asa ca, pierzi, castigi, tot timpul castigi ceva ! Sperăm ca dna. Boita sa devina in curand D.N.A. – Boita !

  4. Felicitari domnule primar pentru procesul castigat ,dar cu cei care locuiesc in zona 6 ce faceti ? a-ti dat acele loturi sociale dar nu a-ti trecut pe acolo niciodata nu este strada, nu este curent , nu este apa nimic ,sau nu mai apartine de comuna Limanu acea zona ? trebuie sa ne adresam lui Radu Cristian , AM DEPUS O CERERE TOTI CEI DIN ACEA ZONA ACUM 7,8 LUNI SI NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS ,VA AMINTESC CA SI UN VOT CONTEAZA CA SA POTI CISTIGA UN MANDAT DE PRIMAR.

    1. Ne bucuram pentru reușită dumneavoastră, dar ce facețiin privința noastră locuitori comunei cartierul nou încă nu beneficiem de curent electric ,străzile nu se pot numi ,înotam în noroi copii nu pot ajunge la școală pe timpul ierni și cauza drumurilor și din lipsa unui mijloc de transport pentru elevi nu mai spun de batrinii care nu pot ajunge la o farmacie ,trotuare nu există în toată comuna și multe altele .Așa ca dl Primar cu credeți ca ne descrețiți dv.fruntea doar cu vorbe….

Comments are closed.