Ora Pământului a stins… curentul în Parcul Tăbăcărie și a aprins 2.000 de lumânări!
Peste 250 de constănțeni au ignorat frigul de sâmbătă seara (24 martie) și au venit în Parcul Tăbăcărie pentru a sărbători alături de ONG Mare Nostrum Ora Pământului. Constănțenii au aprins lumânări în diferite forme, au prins mesajele lor pentru Pământ pe plasa eco și au făcut selfie-uri în locul special amenajat pentru cina romantică la lumina lunii.
Evenimentul de sâmbătă seara dedicat Orei Pământului a reușit să adune peste 250 de constănțeni de toate vârstele în Parcul Tăbăcărie. Au fost aprinse peste 2.000 de lumânări, în diferite forme, pentru a marca această zi internațională.
”Spre deosebire de alți ani, această ediție a fost cât se poate de interactivă. Participanții la eveniment au putut alege între diferite activități. O parte dintre ei și-au făcut selfie-uri la cina romantică în lumina lunii, alții au ales răvașe eco din bolul 60+, alții au lăsat promisiunile lor pentru pământ pe plasa eco, realizată de voluntarii ONG Mare Nostrum. Fiecare activitate a fost gândită în ideea de a diversifica ceea ce se întâmplă la eveniment și de a le oferi constănțenilor un exemplu- acela că se poate să reducem consumul de energie electrică și să protejăm Pământul”, spune Anca Maria Gheorghe, coordonatorul evenimentului.
Tot în ideea reducerii consumului de curent și al conservării resurselor naturale, au fost create și mesajele pe plasa eco, la fel ca și cele din bolul de răvașe: ”Mesajele au fost special gândite pentru acest eveniment. Ele au conținut sfaturi despre cum putem reduce consumul de electricitate, citate legate de intervenția omului în ecosistemele naturale, dar și modalități de a păstra natura curată pentru a oferi un viitor verde copiilor noștri ”, spune Ramona Crângașu, PR ONG Mare Nostrum.
Dincolo de aprinderea lumânărilor, care a capacitat 30 de voluntari ONG Mare Nostrum și toți constănțenii prezenți, un alt loc care a fost preferat de participanți a fost CINA ECO: ”Foarte interesantă ideea de a găsi o masă pregătită pentru cină în mijlocul parcului, luminată doar cu lumânări. Îmi place mult ideea acelui suport din spatele mesei, pe care sunt agățate cutii metalice perforate, în care s-au pus lumânări. Cred că o să aplicăm și noi această tehnică acasă, în curte, în nopțile de vară. Văd că și celui mic i se pare interesantă ideea, că nu se mai dezlipește de masă”, a spus Ana V., participantă la eveniment.
Evenimentul a reunit participanți de la 10 instituții partenere, cum ar fi Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic Decebal, Cercetașii Marini patrula Green Goblins, Liceul Tehnologic de Electronică și Comunicații, Școala Gimnazială nr. 24, precum și 20 de cicliști de la Asociația Tomis Bike, care și-au încheiat turul de Ora Pământului la evenimentul ONG Mare Nostrum.
Ora Pământului este un eveniment internațional, demarat în anul 2007 în Sidney, Australia. Ong Mare Nostrum a preluat inițiativa și a aplicat-o la nivel local din 2012, mobilizând constănțenii să se alăture mișcării și să dea o mână de ajutor la salvarea pământului.