24 noiembrie 2024 8:42

Ultima sută de metri pentru Green Week Online Fest!

Primul festival online de mediu este lansat din Constanța! Green Week Online Fest este un festival complex, întins pe 7 zile, care cuprinde sesiuni live, ateliere interactive, materiale de specialitate și provocări online, plus premii eco! 

Green Week Online Fest este primul festival online de mediu din Constanța și se desfășoară în perioada 1-7 iunie, pe pagina oficială de FB a ONG Mare Nostrum. Fiecare zi este dedicată unei direcții de acțiune a organizației, programul fiind astfel structurat încât să fie interactiv și să genereze interes din partea participanților: ”Este un festival dedicat cunoașterii biodiversității marine și terestre din județul Constanța, prin intemediul căruia pot fi descoperite diverse aspecte legate de viețuitoarele marine, de flora și fauna ariilor protejate din Dobrogea, cât și presiunile cărora acestora încearcă să le facă față zi de zi. De asemenea, vei afla și cum te poți implica și să protejezi mediul înconjurător, cu gesturi mici, în viața de zi cu zi”, menționează ANCA MARIA GHEORGHE, coordonator eveniment.

Care este programul?

 Ziua 1 – Biodiversitatea marină – Cetacee

10:00 – Start Festival Online

13:00 – Articol legat de delfini

18:00 – Live session ştiinţific , susținut de Marian Paiu – Expert ecolog și Costin Timofte – Biolog

Ziua 2– GreenExpress  

10:00 – Lansare Green express

13:00 – Material video Allah Bair – Povestea firului de iarbă

14:00 –  Material video Canaraua Fetii – Stejarul, martor tăcut al naturii

16:00 – Material video Mănăstirea Casian – Dobrogea în câțiva pași

18:00 – Material video Cheile Dobrogei – Întâmplări din trecut întipărite în piatră

Ziua 3  – Deşeurile marine

10:00 – material legat de deșeurile marine-

13:00 – Vlog monitorizare de plajă

16:00- Provocare surpriză pentru constănțeni

18:30 – Video “Cum ar fi să găsești acasă tot ce-ai lăsat pe plajă?”

Ziua 4 – Responsabilitate față de mediu

10:00 –  Ce înseamnă 3R ?

18:00 – Live session craft  ”Cum transformăm un deșeu în artă?”, susținut de Andreea Ionașcu, coordinator Departament Educație pentru dezvoltare durabilă.

Ziua 5 -– Voluntariat activ

10:00 – Care sunt avantajele voluntariatului ?

13:00 –Vlog realizat de voluntarii Mare Nostrum

15:00 – Provocare surpriză

18:00 – Video activitate Mare Nostrum

Ziua 6 – Comportament durabil

10:00 – Cum poți fi responsabili față de mediu ?

13:00 – Provocare surpriză!

15:00- Vlod idei eco friendly

20:00 – Termen limită trimis răspunsuri pentru provocări

Ziua 7 That`s a wrap!  

13:00 – Video echipa Mare Nostrum

15:00 – Infographic ”Fii prietenos cu mediul”!

18:00 –Live Session extragere câștigător, susținut de Mihaela Cândea Mirea, director executive ONG Mare Nostrum

De-a lungul a șase zile, participanții vor primi diferite indicii, presărate în cadrul activităților evenimentului, indicii care îi pot ajuta să câștige la final premii eco. Răspunsurile pentru aceste indicii se vor trimite prin mesaj privat pe pagina oficială a ONG Mare Nostrum, până pe data de 6 iunie, ora 20:00”Festivalul este unul complex și gândit astfel încât să fie interactiv și mai important decât atât, să formeze comportamente durabile. Vom oferi toate detaliile necesare și ne vom folosi de metode informale pentru a arăta cum putem face acest lucru. Este o mare provocare pentru noi acest festival, dar suntem convinși că o să fie un succes”, spune Mihaela Cândea Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.

 Eveniment organizat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea accesului public la datele de monitorizare privind deșeurile marine în vederea reducerii poluării marine în bazinul Mării Negre”, finanțat prin Programul Operațional Black Sea Basin 2014-2020, cod proiect BSB 138. Obiectivul general al proiectului este de a promova o integrare transfrontalieră mai puternică a informațiilor, cunoștințelor și expertizei în domeniul monitorizării mediului și a problemelor deșeurilor marine în bazinul Mării Negre.