24 aprilie 2024

Sindicaliștii de la Damen, din nou, în strada, în fața Ministerului Economiei: „Au promis că vor face angajări, că vor construi nave de croaziere. Nu și-au respectat promisiunile!”

Sindicaliștii din cadrul Sindicatului Liber Navalistul au protestat astazi, timp de doua ore, în fața Ministerului Economiei. Oamenii au recurs la protest ca un ultim strigat de ajutor, in conditiile in care  228 de angajați de la Damen Shipyards Mangalia vor fi concediați în jurul datei de 24 iunie, deși, în repetate rânduri, autoritățile au dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla. Presedintele Sindicatului Liber Navalistul din Mangalia, Laurentiu Gobeajă, a declarat: „Am venit să atragem atenția ministerului că în niciun caz concedierile nu sunt o soluție pentru redresarea acestei societăți. Pe zi ce trece suntem tot mai puțini. Suntem doar 1.935 de salariați și, săptămânal, pleacă 3-4-5 dintre noi. În ritmul acesta, până la finele anului vom ajunge la 1.800 de salariați. Nu este în regula ca, la nici trei ani de când am protestat tot aici, de când Damen a preluat acțiunile Daewoo, să fim iar în strada. Au promis că vor crește numărul de salariați la 3.000, că vom face nave de croaziere, prototipuri. Nu s-a respectat nicio promisiune. Noi, ce facem, plecăm în străinătate? Vrem să muncim aici, acasă!”

Sindicalistii i-au prezentat aceasta situatie ministrului Claudiu Nasui si au fost asigurati ca vor primi un răspuns, dupa ce acesta se va consulta cu premierul Florin Citu.
Sindicalistii din Mangalia au precizat ca daca situatia nu se va rezolva vor continua protestele in fata santierului, dar si in fata Primăriei Municipiului Mangalia. Primarul Radu Cristian este președintele PNL Mangalia și un apropiat al conducerii de la București al partidului aflat la putere.