28 martie 2024

212 sportivi, din 28 de cluburi, au participat la Campionatul Naţional de Kick-Boxing și Cupa Românei la proba K1!

Sîmbătă 12.06.2021, la Sala de Jocuri Sportive şi la Sala de Box, din Complexul „Tomis”, din Constanţa, s-au desfăşurat în paralel Campionatul Naţional de Kick-Boxing la probele (Kick-Light, Light-Contact şi Points Fighting)  şi Cupa Românei la proba K1, care a devenit probă olimpică.

La campionat au participat 212 sportivi, din 28 de cluburi sportive membre ale Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, preşedinte profesor Dumitru Mocănaşu. Dar din judeţul Constanţa, au participat doar sportivii de la CS Medgidia, instructor Iusein Tanior. Celelalte cluburi sportive nu au participat, din diferite motive, de la cele financiare, pînă la cele legate de pregătirea sportivilor.

Practic, toată elita Kick-Boxing-ului din România, a fost prezentă la cele două concursuri, începînd de la preşedintele federaţiei, personalitate importantă recunoscută de WAKO, apoi preşedintele departamentului „All-Styles”, dl. Mircea Mitroescu şi continuînd cu cel mai cunoscut sportiv din România, dl. Ciprian Sora, alături de alţii.

Aceste două concursuri reprezintă un semnal clar că FRAMC, sub conducerea d-lor Dumitru Mocănaşu şi Mircea Mitroescu, se va reface şi va duce înainte artele marţiale de contact pentru amatori, dar şi ca bază de selecţie pentru profesionişti.

Nivelul tehnic al meciurilor a fost foarte ridicat, avînd în vedere faptul că aproape 2 ani, sportivii nu au participat la nici un concurs. Au concurat sportivi consacraţi, multiplii campioni, dar şi începători dornici de afirmare, care au ridicat calitatea meciurilor.

Finalelel de la K1 au fost transmise în direct la televiziune, astfel încît cei care doresc, le pot urmări, fiind înregistrate. Nu au fost înregistrate contestaţii, nu au fost probleme de arbitraj, echipa de arbitrii, formată din mulţi arbitrii internaţionali WAKO, s-a achitat de sarcini şi a rezistat celor 13 ore de concurs, care au solicitat şi un efort deosebit din partea sportivilor, care au concurat la două sau chiar trei probe.

Campionatul a avut sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Constanţa şi al S.C. „Urban Legends” Constanţa. Aducem mulţumiri doamnei director Mariana Solomon, domnilor consilieri Alexandru Negraru şi Reşit Emiran, de asemenea domnului director Mihai Isop.

 

 PREŞEDINTE, FLORIN IORDĂNOAIA 

 

https://www.facebook.com/watch/live/?v=233056851625437&ref=watch_permalink