20 aprilie 2024

Centrul Cultural „Ion Creangă” din Tuzla a demarat o nouă ediție a Școlii de Vară pentru micuții comunei!

Luni, 19 iulie, la Centrul Cultural „Ion Creangă” din comuna Tuzla a avut loc deschiderea unei noi ediții a Școlii de Vară. La cea de a V-a ediție a programului de educație și activități dedicat copiilor din Tuzla sunt înscriși peste 40 de micuți ai comunei, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.

Ca în fiecare an, Centrul cultural din Tuzla dă clasă celor din jur: dacă, de exemplu, la Mangalia, copiii au fost cu totul uitați de administrația locală – Casa de Cultură, cu circa 40 de angajați, stă pustie de ani de zile, timp în care, pentru micuții municipiului vacanța de vară înseamnă doar nisip și mare, în centrul Ion Creangă lucrurile stau cu totul altfel. Timp de șase săptămâni copiii vor urma cursuri de limba engleză – „English Is Fun!”, de antreprenoriat, „Bon Chef” – cursuri de bucătărie, ateliere de artă combinată „ART Studio”, Caietul de Vacanță – „Back to school”, „I am the World” – cursuri de artă teatrală, „Multisport”- șah si alte activitati sportive, Pașaport pentru o zi (plimbări în afara Centrului).

„Organizăm, an de an, acest program pentru copiii din Tuzla, pentru a-i menține activi, pentru a-i învăța lucruri noi, dar și pentru a socializa. Cererea a fost foarte mare, avem micuți care vin la noi prima oară, dar și veterani, care sunt aici de la prima ediție, de acum cinci ani”, ne-a declarat Aurelian Georgescu, directorul Compartimentului Cultură, Sport, Religie și Activități pentru Tineret din cadrul Primăriei Tuzla.
Școala de Vară pentru copii este o parte din Proiectul Centrului Pentru Tineret Ion Creangă – „Tuzla Smart Living 2021-2025” realizat cu sprijinul Primăriei Tuzla și Consiliului Local.