26 aprilie 2024

Se reabilitează Pavilionul C al spitalului: a treia oară în șase ani!

În urmă cu șase ani, prin primăvară, toată floarea administrației publice locale defila, de mână cu reprezentanții Armatei SUA, în fața Spitalului Municipal Mangalia și cu forfecuțele speciale pentru tăiat panglici: se inaugura reabilitarea Pavilionului C al unității medicale de către forțele armate americane.

Cum americanii au cam tras rasol și acoperișul a început să curgă la ploi mai abundente, iar mucegaiul a înflorit pe pereții imobilului, în urmă cu doi ani, primăria trecerea, din nou, la reabilitarea clădirii. Muncă românească, get beget: acoperișul buclucaș s-a stricat, din nou, iar azi, printr-un comunicat de presă al primăriei, ni se spune că „la Spitalul Municipal Mangalia au început, recent, lucrările de reabilitare a cabinetelor medicale din incinta Pavilionului C. Aici, și-au desfășurat activitatea mai mulți medici, în specializări precum: Oncologie, Medicină Internă, Pneumologie, O.R.L., Dermatologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, etc. De la începutul pandemiei, o parte a Pavilionului a fost transformat în Izolator, iar cabinetele medicale au fost mutate în alte spații ale unității sanitare”.

”Aceste spații au fost renovate în 2019, însă, din cauza infiltrațiilor de la terasa acoperișului, cabinetele medicale au fost afectate. Cabinetele de Oncologie le-am mutat încă de la începutul pandemiei, în Pavilionul A al spitalului pentru ca pacienții să poată fi tratați, în continuare, în aceleași condiții ca și până acum. Reparăm și terasa de la ultimul nivel și sperăm să nu mai avem probleme cu spațiile medicale…”, ni se mai spune în comunicatul primăriei.

Vom reveni cu vești de la Pavilionul C, poate, peste ceva mai mult de doi ani după ce autoritățile vor apela, din nou, la forfecuțele inaugurale.