19 martie 2024

Scena scoică din Portul Turistic a devenit epava neputinţei administraţiei locale din Mangalia

„O, Mangalia!”…

Mai ţineţi minte imnul care răsuna, pe străzi, în cele şapte zile şi şapte nopţi ale Festivalului Callatis? Cei mai mulţi dintre noi, mangalioţi get beget, îl mai ştiu şi încă mai simt fiorul de mândrie la auzul lui. Cei ce au sosit ceva mai târziu prin sudul litoralului, îl ştiu doar de pe la televizor, din perioada în care, în ciuda concurenţei, de multe ori, neloiale pe care ne-o făcea Mamaia, Mangalia devenea centrul turismului litoral.

Dar, scena-scoică din Portul Turistic, v-o mai amintiţi? O scenă oferită de Daewoo Mangalia primăriei şi pe care, din 2000, au urcat sute de interpreţi, români şi străini, actori, muzicieni de renume, caricaturişti, concurentele Miss Diaspora şi chiar şi preşedinţi ai României!

2022 – uitate sunt şi spectacolele verii, şi distracţiile din Mangalia şi din staţiuni, cum, la fel de uitată a rămas şi scena Callatisului.

Sudul litoralului a devenit, vara, polul plictiselii şi al dictonului „apă, aer şi nisip”, iar scena, devenită o epavă de rugină şi inutilitate, îşi afişează, hâd, la vedere, motto-ul administraţiei locale în materie de turism: „Vacanţa… la Mangalia!”