19 aprilie 2024

Se măresc tarifele la parcarea din Mangalia şi staţiuni!

Chemaţi, în graba mare, într-o şedinţă de urgenţă, astăzi, la primărie, consilierilor locali li se propun, printre altele, majorări importante ale tarifelor de parcare. În urma votului celor 19 aleşi locali, tarifele de parcare ar urma să crească astfel: de la 2 la 3 lei pe oră tarifele de parcare în locurile publice amenajate la nivelul municipiului, de la 3 la 5 lei/oră pentru parcarea autoturismelor în staţiuni, de la 10 la 15 lei pe zi pentru parcarea autoturismelor în oraş şi de la 15 lei la 20 de lei pentru fiecare zi de parcare în staţiuni.

Tariful de rezervare a locurilor de parcare de reşedinţă din Mangalia rămâne, pentru persoanele fizice, 150 de lei/an, iar pentru cele juridice 300 de lei. Vor rămâne la acelaşi nivel ca anul trecut şi tarifele pentru microbuze – 5 lei/oră, cele pentru parcarea comercială sub formă de abonament – 3 lei/zi/Mangalia şi cele pentru parcarea comercială sub formă de abonament – 5 lei/zi/staţiuni.

Printre nenumăratele exemple negative pentru care Mangalia şi staţiunile sale au devenit subiecte de dezbatere naţională, se numără şi aşa zisele parcări din zonă:

https://observatornews.ro/eveniment/campul-dintre-venus-si-saturn-plin-de-gunoaie-si-gropi-a-devenit-parcare-cu-plata-turistii-nemultumiti-pentru-casi-rup-masinile-432184.html