25 aprilie 2024

Container din SUA, cu deșeuri din mărfuri second-hand, descoperit în Portul Constanţa

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au depistat un container ce conţinea peste 14,5 tone de mărfuri second-hand, catalogate ulterior ca fiind deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din România.

În data de 11.05.2022, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Comisariatul Județean Constanța au finalizat verificările asupra unui container cu mărfuri second-hand, care urma să fie importat din S.U.A. de către o societate comercială din România.
În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate 14.592 kg textile uzate, mobilier uzat, mâncare procesată și echipamente electrice și electronice uzate.
În acest sens, autorităţile de control au stabilit că acestea sunt, în fapt, deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România, fiind luată măsura interzicerii accesului pe teritoriul României a deşeurilor în cauză şi returnarea încărcăturii către expeditor.

COMPARTIMENTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT