19 aprilie 2024

CAMPIONATUL NAŢIONAL DE KICKBOXING LA PROBELE DE TATAMI ŞI CUPA ROMÂNIEI LA PROBA K-1

 Sîmbătă 21.05.2022, la Complexul Sportiv „Tomis” din Constanţa s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Kickboxing la probele de la Tatami (Kick-Light, Light-Contact şi Points-Fighting) şi Cupa României la proba K-1 pe ring, sport olimpic.

            La cele două concursuri s-au înscris:  

-339 de sportivi, din 25 de cluburi sportive, la „Tatami”.

-36 de sportivi, din 12 cluburi sportive, la  K-1.

Campionatul a durat 14 ore, s-a terminat după ora 24.00, ceea ce a impus eforturi deosebite din partea tuturor, a sportivilor, arbitrilor şi organizatorilor.

<<Au fost meciuri deosebit de disputate, multe la un nivel tehnic superior, faţă de ceea ce am văzut în anii anteriori şi mai ales faţă de multe dintre concursurile şi show-urile tv, cu pretenţii.

Cei mai buni sportivi din Kickboxing, s-au luptat la Constanţa şi au obţinut locurile meritorii. Dovada cea mai bună este faptul că o sportivă din federaţie, Andreea Cebuc, din Bucureşti, s-a calificat la Jocurile Mondiale, care se vor desfăşura între 10-15 iulie, în Alabama, SUA, unde va participa o delegaţie condusă de preşedintele federaţiei, dl. Dumitru Mocănaşu şi dl. Mircea Mitroescu, vicepreşedinte. Aceasta fiind o etapă premergătoare calificărilor pentru Olimpiadă.

Pentru noi, organizatorii concursului, care practicăm alte discipline (Kung-Fu şi Karate), a fost un efort pentru a ne ajuta colegii din federaţie şi chiar pe sportivii din judeţul Constanţa.

Dar, din Constanţa, au participat doar sportivii de la CS Medgidia, secţia de Kickboxing, condusă de dl. Iusein Tanior, ai cărui sportivi s-au comportat foarte bine şi au urcat pe podium. Ceilalţi sportivi din Constanţa, care apar pe reţelele de socializare şi în maas-media, ca fiind „mari campioni de Kickboxing”, la tot felul de concursuri locale şi zonale, deţinători ai multor titluri şi centuri de „campion european la pro, semi-pro”, etc, nu au participat. Nu ştie de ei, nimeni din afara judeţului!  

Sportivii de la Medgidia au obţinut următoarele rezultate:

a).La „K-1”:

-Curt Omer Ibazer = locul 1.

-Memet Melih = locul 2.

b).La „Kick-Light”:

-Ion Larisa Gabriela = locul 1.

-Ayan Emre Denis = locul 1.

-Curt Omer Ibazer = locul 1.

-Bucur Marius Ionuț = locul 2.

-Bucur Bogdan Constantin = locul 2.

-Memet Melih = locul 2.

Felicitări şi mult succes în continuare, sportivilor de la Medgidia!

Ne bucurăm că am reuşit să ne ajutăm colegii şi mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit, în mod deosebit, conducerii Direcţiei de Sport a judeţului, doamnei director Florina Cristache şi personalului implicat în această activitate.

Mulţumim pentru sprijin Primăriei Constanţa, domnului viceprimar Ionuţ Rusu.>>