19 martie 2024

„Tinerii dezbat” – elevii callatieni câştigă noi premii şi îşi susţin, în acelaşi timp, punctul de vedere

Echipa de dezbateri a Liceului Teoretic „Callatis”, formată din Andrei Larisa, Dinu Teodora, Stefoni Vlad și condusă de prof. Livia Costache, a obținut locul I la faza județeană a Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”, care a avut loc la Universitatea Maritimă din Constanța. În competiție au fost înscrise 10 echipe din întreg județul. Remarcabil este traseul elevei Larisa Andrei, care s-a calificat la etapa națională.

„Tinerii dezbat” este o olimpiadă naţională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea şi exersarea competenţelor de gândire critică și de comunicare rațională în spaţiul public, precum şi la formarea şi dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generaţii pentru participarea activă la viaţa socială.

Practica dezbaterilor îi pregăteşte pe tineri să acţioneze coerent, să investigheze şi să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici şi constructivi în abordările asupra unui subiect.

Felicitări echipei și succes Larisei Andrei la faza națională!