20 aprilie 2024

Controversatul „Regulament privind desfășurarea activităților comerciale din Mangalia și stațiuni”, repus în dezbatere publică! Prezența cetățenilor din Mangalia, limitată de locurile în sală!

Primăria Mangalia a decis reluarea dezbaterii publice privind Regulamentul de organizare și desfășurare a activităților comerciale în Mangalia și stațiuni. În același timp, însă, în anunțul postat de primărie pe site-ul său oficial, mangalia.ro, este atașat și proiectul de hotărâre ce va fi înaintat consilierilor spre aprobare, precum și anexa ce susține acest proiect, semn că, edilii ce au propus regulamentul sunt, în cea mai mare parte, deciși să îl înainteze în forma pe care și-o doresc. 

Cei ce vor să ia cuvântul în cadrul dezbaterii de luni, 7 noiembrie, de la orele 10.00 (în sala de ședințe de la la sediul primăriei) trebuie să știe că organizatorii le vor pune la dispoziție numai cinci minute pentru prezentare, semn că dialogul ar putea, foarte bine, să se transforme într-un banal monolog. Totodată, fraza „La această dezbatere sunt invitați să participe, în limita locurilor disponibile în sală, doar persoanele interesate de subiect, cu observații punctuale”, ce apare în anunțul primăriei, ar putea împiedica prezența unei bune părți a cetățenilor ce doresc să participe la dezbatere!

Persoanele sunt rugate să se înscrie la cuvânt pe adresa de e-mail secreteriat@primaria.mangalia.ro sau direct la sediul instituției, la Registratură (în intervalul orar 08.30-15.30) până în data de 04.11.2022, ora 12.30. Propunerile, sugestiile sau opiniile vor fi transmise în scris, la sediul Primăriei municipiului Mangalia, prin fax la numărul 0241/7555606 sau prin e-mail la adresa secreteriat@primaria.mangalia.ro.
În temeiul prevederilor art. 7 alin. (10) din Legea 52/2003 în data de 07 noiembrie 2022 va avea loc dezbaterea publică, ora 10, la sediul Primăriei Municipiului Mangalia str. Sos. Constantei, nr. 13, jud. Constanta, în sala de Consiliu.Proiectul de lege, însoțit de anexele aferente, poate fi consultat pe site-ul instituției, www.mangalia.ro.
Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/751060 interior 216, persoană de contact Gheorghe Ana Maria. Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandare la Proiectul de hotărâre privind Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia”.

 

Anexa-la-proiectul-de-hotarare-privind-regulament-ag-ec