4 octombrie 2023

Comercianţii din centrul Mangaliei au scăpat: nu se vor transforma în baruri şi cafenele! Nemulţumire maximă a agenţilor economici, exprimată în cea de a doua tentativă de dezbatere publică (video)

A doua tentativă de dezbatere a noului Regulament privind desfăşurarea activităţilor comerciale din Mangalia şi staţiuni s-a derulat într-un spaţiu mult mai adecvat decât ediţia precedentă: sala Casei de Cultură.

Peste 100 de reprezentanţi ai societăţilor comerciale din localitate au stat faţă în faţă cu viceprimarul oraşului, Dragoş Angelescu care, pus în faţa unor situaţii absolut inexplicabile din regulamentul (draft, cum a afirmat reprezentantul executivului), a promis rezolvarea acestora. Printre acestea se numără obligativitatea deţinerii unei suprafeţe de minimum 50 metri pătraţi pentru ca societatea să primească autorizaţie sau transformarea spaţiilor din centrul oraşului în cafenele şi baruri, dar şi modificarea termenului de „serviciu comercial”, inexistent în toate cărţile de specialitate şi care, desigur, dă loc la interpretări.

A fost făcut un pas înainte în rezolvarea situaţiei agenţilor economici din Piaţa Republicii: viceprimarul le-a promis că activitatea lor nu va fi schimbată (aşa cum prevedea primul draft al regulamentului). Însă, astfel, se crează un precedent de discriminare, aşa cum bine a punctat un agent economic: dacă celor din centru li se îngăduie să funcţioneze ca şi până acum, de ce, în cazul celorlalte societăţi este nevoie de aplicarea altor reguli?

După aproape trei ore de discuţii, transmise live de Ediţia de Sud şi pe care le puteţi urmări în cele ce urmează, agenţilor economici li s-a promis reluarea discuţiilor cu un nou draft de regulament, un document final, premergător Hotărârii Consiliului Local din luna decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

This site is protected by wp-copyrightpro.com