18 aprilie 2024

Festivalul de film VIITORUL ÎN CONSTRUCȚIE, popas la Liceul Teoretic ,,Callatis”

În data de 2 noiembrie 2022, reprezentanții Asociației Bloc Zero aflați în călătorie prin țară cu Festivalul lunadoc#9: Viitorul_în_construcțieau făcut popas la Liceul Teoretic ,,Callatis”din Mangalia.

A fost o experiență efervescentă și productivă care poate continua pe platforma www.kinoteca.bloczero.ro, unde elevii și cadrele didactice pot viziona gratuit filme educative.
După proiectarea filmului „În cazul unui dezastru selenar”, adolescenții prezenți au discutat despre diferența dintre fakenews și deepfake, cum se poate descoperi un videoclip deepfake și cât de important este să privim cu ochi critic ceea ce vedem pe Internet.
Filmului „Lumea de mâine” i-a urmat o discuție foarte antrenantă despre viitorul văzut prin prisma sensibilităților personale ale fiecăruia dintre noi, despre carpediem și ce înseamnă să „trăiești” și să fii viu, despre esența diferenței dintre om și robot și cum tot ce este diferit de noi ne sperie.
Filmul „Eu sunt Gen Z” a inițiat subiecte desprinse din film: liber arbitru, dependență și stima de sine.
Ne-am bucurat să descoperim adolescenți implicați în discuții și dornici să-și spună opiniile despre viitor și, cu această ocazie, să mai facem un pas în exemplificarea importanței educației cinematografice și prin film în formarea tinerilor. La nivelul școlii, activitatea a fost coordonată de profesorul consilier școlar Andrei Carmen Silvia, în echipă cu prof. Giurcă Adina și Întorsură-Moldoveanu Geanina.