28 martie 2024

Expoziția retrospectivă a Olimpiadei de Benzi Desenate a ajuns la Constanța!

De la București la Suceava și acum la Constanța, expoziția retrospectivă a Olimpiadei de Benzi Desenate poposește la malul Mării Negre în ajunul Zilei Dobrogei (14 noiembrie 2022). Gazda expoziției itinerante este Școala Gimnazială ,,Petre Ispirescu” (Aleea Universității nr. 40) unde va rămâne expusă, în aer liber, până la finalul anului. Expoziția poate fi vizitată gratuit de toți iubitorii celei de a 9-a arte!

Olimpiada de Benzi Desenate a ajuns anul acesta la a III-a ediție. Inițiată în 2020 de Mihai Ionuț Grăjdeanu – autor și profesor de benzi desenatei, sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române, fiecare ediție are o temă legată fie de o aniversare a Comitetului Olimpic Internațional, fie de desfășurarea Jocurilor Olimpice de vară sau de iarnă, fie de poveștile campionilor olimpici ai României. Este un eveniment desfășurat sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Elevi de la toate cursurile școlare (clasele I – XII), din toate colțurile țării, au participat la acest concurs național, unic la nivel mondial.

“În fiecare dintre cei 3 ani ai acestei Olimpiade de Benzi Desenate am ales subiecte care să fie cât mai aproape de spiritul olimpic, de fair play, de povești adevărate cu sportivi. Am primit peste mii de lucrări și au fost alese câștigătoare cele cu povești inedite, cu un desen deosebit și, cel mai important, cu un mesaj care să ne învețe că sportul este necesar în viață de la cele mai fragede vârste până la maturitate și chiar bătrânețe. Vă invit să descoperiți patine vorbitoare, schiuri zburătoare și alte povești năstrușnice ale celor mai talentați elevi din țară.” (Mihai Ionuț Grăjdeanu)

____________________

Mihai I. Grăjdeanu s-a născut și a crescut în Mangalia. Acum predă Bandă Desenată la școli din București și din țară.