6 februarie 2023

172 de misiuni ale pompierilor militari și 131 de ale SMURD Constanța, în minivacanța de Ziua Unirii

Aproximativ 200 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, cu mijloacele tehnice aferente au fost pregătiți să intervină, zilnic, pe durata minivacanței ocazionate de sărbătorirea a 164 ani de la Unirea Principatelor Române.

Astfel, în perioada 21-24 ianuarie 2023, pompierii militari au executat 172 misiuni.

Echipajele SMURD au intervenit în 131 situații pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați să intervină în cazul a 8 accidente rutiere ce au avut loc pe raza județului Constanța, soldate cu 15 victime, 4 dintre ele fiind transportate la spital.

Pompierii militari constănțeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 12 incendii. Două din acestea s-au manifestat la locuințe, fără a se înregistra victime, în celelalte situații fiind vorba despre arderi de vegetație uscată și gunoi menajer, fiind afectată o suprafață totală de aproximativ opt hectare de teren.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină și în alte 21 situații, precum asigurare măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, deblocări de ușă, transport persoane supraponderale ori salvări animale captive în medii ostile vieții.

Pompierii salvatori rămân mobilizați pentru intervenția imediată în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Detalii cu privire la comportamentul înaintea, în timpul și după producerea unei situații de urgență regăsiți pe platforma fiipregatit.ro.

Lasă un răspuns

This site is protected by wp-copyrightpro.com