26 aprilie 2024

Ședință de urgență, convocată de consilierii PSD și PER! Aceștia doresc subvenționarea gigacaloriei către populație

primaria Mangalia

primaria Mangalia

Situația facturilor la încălzirea centralizată a ajuns aproape dramatică, la Mangalia. Eliminarea subvenției la încălzire a avut drept consecință sume astronomice la încălzirea apartamentelor: potrivit proprietarilor imobilelor, au existat și facturi de peste 2.500 de lei, la 3 camere, acolo unde nu au existat contoare de măsurat consumul.

Mai mult, vremea deosebit de caldă, cu temperaturi pozitive ar fi trebuit să reducă sau, măcar să mențină, costuri acceptabile la încălzire. Nu s-a întâmplat acest lucru. Cum iarna abia își intră în drepturi, este de așteptat ca facturile la încălzire să explodeze.

Tocmai de aceea, consilierii locali PSD și PER au decis să treacă la acțiune: au convocat singuri, în premieră, o ședință de consiliu. Este vorba despre consilierii PSD și PER – Neculai Tănasă, Paul Foleanu, Laurențiu Dumitrașcu, Zanfir Iorguș, Maria Călin, Ozghiun Menabit, Larisa Canea și Teodor Marinescu.

Astfel, luni, 30 ianuarie, la orele 14.00, cei opt consilieri locali au convocat o ședință extraordinară, al cărui unic punct pe ordinea de zi este aprobarea prețului local de producere și distribuție centralizată a energiei termice pe raza Municipiului Mangalia practicat de S.C. GOLDTERM MANGALIA S.A., la 798,27 lei (exclusiv T.V.A.) începând cu data de 01.01.2023 și al prețului de facturare pentru populația Municipiului Mangalia, practicat de S.C. GOLDTERM MANGALIA S.A. pentru perioada 01.01.2023 – 31.03.2023, astfel:  366,67 lei/gcal, exclusiv T.V.A. – preț facturat populației;  431,60 lei/gcal, exclusiv T.V.A. – subvenție de la bugetul local.

Rămâne de văzut dacă ceilați consilieri – PNL și Dan Moldovan (Pro România) vor achiesa la gestul colegilor lor și vor veni la ședința convocată special pentru reducerea facturilor la încălzirea populației Mangaliei.